ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

28.11.09

Οι αιώνιοι,καλοταϊσμένοι προστάτες του φασισμού: Σκυλακάκης,Τρεμόπουλος και βέβαια η “Νέα Διακυβέρνηση”Ψήφος–Σκάνδαλο υπέρ Τουρκίας στο Ευρωκοινοβουλι


Έχουμε γράψει ότι ουδείς άνθρωπος με νοημοσύνη και βασικές ιστορικές γνώσεις δεν θα στήριζε ποτέ τον Τουρκικό ιμπεριαλισμό. Έχουμε φέρει πλήθος παραδειγμάτων όπου Ευρωπαίοι, Αμερικανοί και άλλοι παράγοντες που στήριζαν περιοδικά τις Τουρκικές θέσεις είχαν όλοι συμφέροντα, απ’ ευθείας χρηματισμό ή εκβιαστικές πιέσεις λόγω “αποκλίνουσας” συμπεριφοράς τους.

Αυτό που συνέβει όμως την Πέμπτη στο Ευρωκοινοβούλιο δεν έχει προηγούμενο. Υπήρξαν Έλληνες Ευρωβουλευτές που ψήφισαν υπέρ μίας κατάφορης παραβίασης της ανθρώπινης αξίας. Ποιοί ήταν αυτοί; Ο συνήθης Τρεμόπουλος, τα πουλέν της “Νέας Διακυβέρνησης” και ο ανεκδιήγητος Σκυλακάκης! Ναι, ο Σκυλακάκης! Ο γαργαντούας που εξευτελίστηκε στο πάνελ του Άλτερ ως υποστηρικτής της Ντόρας.

Άλλη μία εξυπηρέτηση στο ημίφως για τους γενοκτόνους. Ελάτε τώρα να μας πείσετε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι έρμαια των χορηγών του 2% του Τούρκου πεθερού του κυρίου Χριστοφοράκου. Τα φερέφωνα που μάλιστα βρίσκονται για την εκπροσώπηση και προώθηση των “Ελληνικών συμφερόντων”. Γράψαμε συγκεκριμένα: “Στην Ελλάδα όμως, το κερδοσκοπικό εγχείρημα είχε υπόσταση και μίας Εθνικής Απειλής. Ο εμπνευστής του περιβόητου 2% της μίζας ήταν ο Τούρκος πεθερός του κυρίου Μιχάλη Χριστοφοράκου. Αυτό σημαίνει πως ισχυρότατοι κύκλοι στην Τουρκία, γνωρίζουν κάθε έναν από τους αποδέκτες του μαύρου χρήματος της Siemens.”

Διαβάστε την είδηση για το πως κάνουν Business οι γείτονες και οι ντόπιοι συνεργάτες.

Θυμάστε τον κ. Σκυλακάκη , το δεξί χέρι της Ντόρας που έβγαινε στα παράθυρα και εκνεύριζε τον κόσμο με εκείνα που έλεγε. Πήγε στο Στρασβούργο για να συνεχίσει τις ανδραγαθίες του.

Γράφει η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος»

«Αθωωτικό ψήφισμα» για την Τουρκία ενέκρινε η Ευρωβουλή

Στρασβούργο: «Αθωωτικό ψήφισμα» για την Τουρκία ενέκρινε την Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της Στρατηγικής Διεύρυνσης, χωρίς υποδείξεις για κυρώσεις αλλά και χωρίς αναφορά στο ορόσημο του Δεκεμβρίου και στην πολυδιαφημιζόμενη αξιολόγηση. Η παράγραφος που εγκρίθηκε από την ολομέλεια του Σώματος «εκφράζει λύπη για τη συνεχιζόμενη μη εκπλήρωση των υποχρεώσεων που απορρέουν από το Συμπληρωματικό Πρωτόκολλο της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας και καλεί την Τουρκία να προχωρήσει σε πλήρη και χωρίς δυσμενείς διακρίσεις εφαρμογή (σ.σ. χωρίς να τίθενται χρονικά πλαίσια)». Σε ότι αφορά στο Κυπριακό, η διατύπωση του ψηφίσματος προσλαμβάνει αρνητική κατεύθυνση μετά την υιοθέτηση τροπολογίας των Ευρωπαίων Πρασίνων, διά της οποίας δεν καλείται μόνο η Τουρκία να συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού αλλά και «όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη», φωτογραφίζοντας τόσο την κυπριακή κυβέρνηση όσο και την τουρκοκυπριακή κοινότητα και βάζοντας και τους «3» στο ίδιο καλάθι, μοιράζοντας ισόποσα την ευθύνη.

Η αρνητική αυτή τροπολογία υιοθετήθηκε με μια ψήφο διαφορά (286 έναντι 285) και η εξέλιξη θα ήταν διαφορετική εάν οι Έλληνες ευρωβουλευτές Τρεμόπουλος (Πράσινοι), Σκυλακάκης (Νέα Δημοκρατία) και Αρσένης (ΠΑΣΟΚ) δεν την υπερψήφιζαν και άλλοι έξι επίσης του ΠΑΣΟΚ δεν τηρούσαν αποχή (Κοππά, Παλιαδέλη, Λαμπρινίδης, Ποδηματά, Ράπτη, Σταυρακάκης).

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ:


olympia

Ράμπο-ντετέκτιβ θα στέλνει η εφορία για τα ληξιπρόθεσμα χρέη!



Δικηγόρους «ράμπο» και εφοριακούς «ντετέκτιβ» προτείνει η PRICEWATERHOUSECOOPE RS (PwC) στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να εισπράξει ληξιπρόθεσμες οφειλές 34 δισ. ευρώ.Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, η εταιρεία συμβούλων PwC στο πόρισμα για τα ληξιπρόθεσμα χρέη που παρέδωσε στον υπουργό Οικονομικών.Τα βασικά του σημεία παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα σήμερα η «Ι».Στην έκθεσή της η PwC προτρέπει την κυβέρνηση να ασχοληθεί άμεσα με την είσπραξη των χρεών· σε αντίθετη περίπτωση οι οφειλές θα πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο.

ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΑ ΕΚΑΜ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΒΡΕ, ΠΩΣ ΣΑΣ ΔΙΕΦΥΓΕ...

isotimia-gr

my-greek

aDORAble


Tου Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Ο μονολεκτικός τίτλος σημαίνει «αξιολάτρευτη», «αξιαγάπητη» και εκ του λογοπαιγνίου και της σήμανσης μπορείς να καταλάβεις για ποια γράφεται..

Αυτή τη λέξη σκέφτηκα για να χαρακτηρίσω την τηλεοπτική παρουσία της, στην εκπομπή «Ουδείς Αναμάρτητος» της Άννας Παναγιωταρέα στη ΝΕΤ, όπου κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις ενός εξεταστήριου απαρτισμένου από γυναίκες δημοσιογράφους. Θα περίμενες ότι λόγω φύλου και λόγω της αήθης και εμετικής επίθεσης που δέχτηκε ως Γυναίκα από διάφορα Μέσα το τελευταίο διάστημα, η καλεσμένη των κυριών -αλλά κυρίως της Ιέρειας Οικοδέσποινας- θα τύχαινε μιας ευνοϊκής αντιμετώπισης ή έστω μιας ευμένειας πηγάζουσας από την ομοιοφυλία. Αντίθετα όμως, και παραμερίζοντας το γεγονός ότι Εκείνη είναι η μόνη που δέχτηκε την τηλεοπτική συνέντευξη με πάνω από έναν δημοσιογράφο ή έστω, ένα στημένο ντουέτο, όρμισαν ενορχηστρωμένα για να την σκυλέψουν. Ερωτήσεις σκληρές ενίοτε, καυστικές παρατηρήσεις και ένταση στο ηχόχρωμα των φωνών και στις κινήσεις τους. Μία εξ αυτών δε, κατάφερε να ρίξει ένα φλιτζάνι με καφέ. Κάποιος θα πει το γνωστό ότι «μια γυναίκα έχει πάντα έναν μεγάλο και σίγουρο αντίπαλο.. μια άλλη γυναίκα». Προσωπικά, πιστεύω ότι μια γυναίκα έχει αντίπαλο μια γυναίκα, όταν μία από τις 2 χρησιμοποίησε έναν άντρα για να ανελιχθεί ή δεν είχε έναν άντρα, για τον ίδιο λόγο. Ένας άντρας έχει αντίπαλο έναν άντρα, όταν ένας από τους 2, μπορεί να έχει πάνω από μία γυναίκες. Αλλά είναι άλλη και μεγάλη κουβέντα αυτή, προσφερόμενη για ποτό/ά και όχι για ανάρτηση

Πάρα λοιπόν την πολεμική, την ίσως δικαιολογημένη εν μέρει αυστηρή κριτική αντιμετώπιση, Εκείνη έδωσε πειστικές απαντήσεις -μετά και την ομολογία της Οικοδέσποινας στο τέλος της εκπομπής- σε κάθε ερώτηση των Κυριών: της Χριστίνας Κοραή από την Ελευθεροτυπία, της Έλλης Τριανταφύλλου από την Καθημερινή και το ΣΚΑΪ, της Λώρας Ιωάννου από τη Real News και της Νόνης Καραγιάννη από τον Αθήνα 984. Υπογράμμισε ότι η Ίδια «δεν κινείται σε προστατευμένο επικοινωνιακό περιβάλλον» και πράγματι έτσι είναι, καθώς δεν αποφεύγει καμία συνέντευξη, εν αντιθέσει με τον συνυποψήφιο ο οποίος στερείται επιχειρημάτων και μιλά συνέχεια μόνο για «τζάκια» και «φέουδα», λες και ο ίδιος τα στερείται.

Αναφερόμενη στην ομιλία του αντιπάλου της στη Θεσσαλονίκη, σχολίασε: «Μίλησε για το Βουκουρέστι.. Είχε κανείς την αίσθηση πως εκείνος ήταν στο Βουκουρέστι και πως δεν ήμουν εγώ η αρχιτέκτων αυτής της στρατηγικής». Κάλεσε τον συνυποψήφιό της να αποσαφηνίσει τη θέση του σχετικά με το θέμα: «Δεν κατάλαβα πού διαφοροποιείται ο κ. Σαμαράς. Είναι όμως σκόπιμο να πει ακριβώς τί εννοεί, διότι δεν πρέπει ένας υποψήφιος αρχηγός κόμματος να αφήνει να πλανώνται υποννοούμενα».

Δήλωσε επίσης με νόημα ότι «δεν πιστεύω στα νούμερα. Ούτε νούμερο 2 ούτε νούμερο 3. Χρειάζεται συλλογική προσπάθεια» και μου θύμισε κάποια νούμερα που ενώ στην αρχή φλέρταραν με το δικό της στρατόπεδο, στη συνέχεια και μετά το μη τάξιμο κάποιου πόστου, είτε π.χ. τη θέση αντιπροέδρου, ή τη θέση κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ή τη θέση εκπροσώπου τύπου, πήγαν στην άλλη μεριά, μπερδεύοντας και τους ακόλουθούς τους. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις, αυτές του κ. Αβραμόπουλου και του κ. Παναγιωτόπουλου.

Στη συνέχεια, τόνισε την πρότερη καταγεγραμμένη αποτυχία του ανθυποψήφιου: «Το ερώτημα είναι με τί εχέγγυα προσπαθείς να στήσεις το αύριο. Κατά τη γνώμη μου αυτές οι ιδέες που κατατίθενται σήμερα έχουν παρουσιαστεί στην ελληνική κοινωνία με το κόμμα του κ. Σαμαρά, απορρίφθηκαν από την ελληνική κοινωνία και επανέρχονται σήμερα». Και έκλεισε με το δίλημμα-διακύβευμα των εκλογών: «Γιατί αυτή η εκλογή έχει διακύβευμα: Αν θα πάμε στη λογική της μεγάλης ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς ή αν θα περιχαρακωθούμε».

Πριν σκεφτείς την δική σου απάντηση στο δίλημμα, μέσω της κάλπης, σου παραθέτω και κάποια αναπάντητα ερωτήματα που συγκέντρωσα από το facebook, όπου πραγματικά γίνεται μια μεταμοντέρνα μάχη μεταξύ των..

1.Ο κ. Σαμαράς έχει πάει στρατό; Αν όχι, γιατί;

2.O κ. Σαμαράς είναι τακτικό μέλος στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ;

3.Γιατί έκανε μόλις 8 ερωτήσεις στη θητεία του ως Ευρωβουλευτής;

4.Γιατί το Δεκέμβριο του 1991, στη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΟΚ, δεν άσκησε veto στην αναγνώριση της Βοσνίας, ως ανεξάρτητου κράτους, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο και για την αναγνώριση των Σκοπίων;

5.Ποιοί χρηματοδότησαν την δαπανηρότατη προεκλογική καμπάνια του νεοσύστατου κόμματός του, το 1993;

Η Ντόρα και τα ΜΜΕ



Ευριπίδης Μπίλλης

Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Η κ. Ντόρα ζητεί να υπερψηφισθεί για να επεκτείνει όπως λέει τη Νέα Δημοκρατία στον κεντρώο χώρο.

Τι είναι όμως ο κεντρώος χώρος;

Κατά κανόνα ο χώρος αυτός αποτελείται από μη πολωμένα και μη φανατικά άτομα (ο φανατισμός κατά ένα μεγάλο σοφό υπάγεται στην περιοχή της παθολογίας). Τα άτομα αυτά κατά κανόνα είναι αυτά που αποκαλούται από όλα αυτά τα μισθωμένα όργανα, ελληναράδες, κτλ.

Δηλαδή είναι πατριώτες που αγαπούν την Ελλάδα και τον ελληνισμό και τιμούν την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό. Κατά κανόνα είναι σκεπτόμενα άτομα.

Ο κεντρώος χώρος εφόσον ενεργοποιηθεί, είναι αυτός που βγάζει κυβερνήσεις της πλευράς προς την την οποία κλίνει.
Από τα ανωτέρω φαίνεται αστείος ο ισχυρισμός της κ. Ντόρας ότι θα διευρύνει αυτή η παγκοσμιοποιημένη την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στον κεντρώο χώρο.

Δεν υπάρχει κανένας πραγματικά κεντρώος που θα ψήφιζε τη Νέα Δημοκρατία με αρχηγό την κ. Ντόρα γνωστής ούσης της διαχρονικής αντεθνικής παγκοσμιοποιημένης της πολιτικής σε όλα τα εθνικά θέματα (σχέδιο Ανάν, Μακεδονικό-κατωτέρω επισυνάπτω αποσπάσματα από την επιστολή των Παμμακεδονικών Οργανώσεων όλου του κόσμου προς την κ. Ντόρα που αποκαλύπτεται νας ψεύδεται, Θράκη, Αιγαίο, πρόσκληση της από Νταβούτογλου στην κατεχόμενη Κύπρο να πιούν καφέ χωρίς να αντιδράσει, μη κατοχύρωση της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης από άγνοια ή μάλλον από άλλους προφανείς λόγους, και άπειρα ων ουκ έστιν τέλος).

Συνεπώς με την κ. Ντόρα ως αρχηγό θα έχουμε πλήρη συρρίκνωση της Νέας Δημοκρατίας (ακόμα και αν δεν ληφθούν υπόψη άλλα γεγονότα που αποσιωπούνται ευλαβικά τώρα, ως SIEMENS, Aegean, κτλ) με αποτέλεσμα τη συνένωση της, όπως θα έχει καταντήσει, με το έτερο πανομοιότυπο της κόμμα εξουσίας.

Και ένα από τα σοβαρά παγκοσμιοποιημένα <<αστεία>> του γνωστού μισθωτού του CDRC του κ. Σόρος, Παυλου Τσίμα.

Αναφερόμενος στο σύνθημα του κ. Σαμαρά ότι προσβλέπει σε μία Ευρώπη των Εθνών, το χαρακτήρισε ακροδεξιο σύνθημα γιατί όπως περίπου είπε η ΕΕ προσβλέπει σε μία Ευρώπη όχι των Εθνών. Βέβαια ο παγκοσμιoποιημένος νεοταξικός υποστηρικτής της κ. Ντόρας πήρε την πρέπουσα απάντηση από τον συνομιλητή του κ. Αβραμόπουλο. Εκεί καταντήσαμε.

Να είναι ακροδεξιός κατά την κ. Ντόρα και τον συνοδοιπόρο της κ. Παύλο Τσίμα όποιος σέβεται την πατρίδα του και δεν ακολουθεί τα προστάγματα του Σόρος και της Νέας Τάξης.



Τέλος η εταιρία Aegean χρησιμοποιησε σήμερα το <<σλόγκαν>>, Τώρα η Aegean σας πηγαίνει Κωνσταντινούπολη.

Όποιος γνωρίζει την περίπτωση της εταιρίας αυτής για την Κωνστανινούπολη, θα μπορούσε να το παραφράσει, <<η ΝΤωρα με τη παράνομη συμφωνία της για την Aegean με τους τούρκους σας πάει Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη και στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμβου της κατεχόμενης Κύπρου>>.
Και το τελευταίο <<αστείο>> της κ. Ντόρας. Κατηγόρησε τα ΜΜΕ που υποστηρίζουν όπως είπε το ΠΑΣΟΚ , ότι δίνουν τα ρέστα τους εναντίον της. Ό εστιν μεθερμυνευόμενον, η κ. Ντόρα έκανε τη μέρα νύκτα και κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ως διαπλεκόμενο με τα μέσα αφού εμμέσως είπε ότι τον υποστηρίζουν.

Πάλιν καλά που δεν τον κατηγόρησε για το Χριστοφοράκο της SIEMENS και για τη φυγή του οικονομικού δ/ντή κ. Καράβελα, της SIEMENS επίσης. Και ο νοών νοήτω
paideia

Η ιστορία ενός φαντασιόπληκτου... ένας σκύλος...ένα δημόσιο πρόσωπο... ο "ανώνυμος" blogger ..."θίγουν όσους θέλουν να εκφραστούν ελεύθερα"


Ένα άρθρο της Ελευθεροτυπίας ..... "Τα μπλογκ και το δικαιωμα της ελεύθερης έκφρασης" που υπογράφεται από τον κ. Θωμά Τσάτση μου προκάλεσε ένοχα συναισθήματα και με έθεσε προ των ευθυνών μου μια και καταπιάνομαι και εγώ με την μόδα της δημοσιογραφίας των ανώνυμων – επώνυμων πολιτών η οποία ανέρχεται στις μέρες μας, βρίσκοντας πολλούς προσκείμενους, …στην επιλογή τους ,….στην ενημέρωση μέσω του διαδικτύου και ειδικά από τα blogs .


Ήταν φυσική η ανάδυση του ένοχου μου συναισθήματος. Κατά την ανάγνωση του άρθρου και της αβίαστης απορρέουσας κεντρικής του ιδέας ένοιωσα ότι η επιλογή μου , του να υπογράφω τα «άρθρα» μου με ψευδώνυμο είναι μια κολάσιμη πράξη αφού κρύβομαι πίσω από αυτή για να μην «εκθέσω» το πρόσωπο μου σε κινδύνους...... αλλά και ότι η επιλογή μου να δημιουργήσω ένα blog ….. μπορεί να αποτελέσει αυτό το «μέσον που οδηγεί στην εξουσία» …..μια εξουσία που όμως δεν θέλω.

Συλλογίστηκα πολύ με τις παραγόμενες ενοχές μου οι οποίες μου προκλήθηκαν από την ανάγνωση του εν λόγο άρθρου.

Προβληματίστηκα με τις ενοχές μου και τις συνειδητές ανακλαστικές αντιδράσεις μου προκειμένου θέσω αυτές κάτω από τυχόν ελαφρυντικά ώστε να δικαιολογήσω την επιλογή μου και την πράξη μου…………

Ένοχος λοιπόν ! γιατί δεν δηλώνω τα «στοιχεία» μου και ευκόλως μπορώ και να λοιδορώ ? …..και αυτοί που λοιδορούν επώνυμα ? έχουν περισσότερα ελαφρυντικά επειδή όταν οδηγούνται στο δικαστήριο για την συκοφαντία τους προκειμένου αποζημιώσουν τον θιγόμενο … την επιβληθείσα ποινή την «ξεπληρώνει» το αφεντικό τους από την «τιμή του τετιμημένου σκοπού» της λοιδορίας τους?

Ένοχος γιατί λέω την «αλήθεια» της δικής μου «ανώνυμης» σκέψης? ….. Και αυτοί που γράφουν επωνύμως την κατά παραγγελίαν αντί μισθού σκέψη τους στα παραδοσιακά ΜΜΕ αλλά και στα διαδικτυακά portal που εκ δεξιών και εξ ευωνύμων κατακλύζονται από κρατικές διαφημίσεις.... έχουν περισσότερα δικαιώματα στο να την εκφράζουν?

Είμαι ένοχος γιατί δεν είμαι δημοσιογράφος αλλά μπορώ να έχω την πληροφορία λόγο θέσης και να την δημοσιοποιήσω χωρίς να περάσει αυτή από το κόσκινο του «αρχισυντάκτη και της ιδιοκτησίας» που βγάζω τα προς το ζην?

Είμαι ένοχος επειδή μπορεί να «βλέπω» αυτά που οι άλλοι δεν «θέλουν» να τα βλέπουν? ….

Είμαι ένοχος επειδή ανήκω στο ίδιο «χέρι που όμως τα δάχτυλα του δεν είναι όμοια»? Είμαι ένοχος επειδή μπορεί κάποιος να πειράζεται από την σκέψη μου?

Είμαι ένοχος επειδή δεν «μπαίνω στον κουβά»? Είμαι ένοχος γιατί δεν μπορώ να διαπλεχτώ όπως οι επιφανείς παραδοσιακοί εκβιαστές που ενώ παρουσιάζονται ως ταγοί της δημοσιογραφικής αλήθειας , η επιχειρηματική τους δράση αποτελεί την τροχοπέδη ώστε να την ενδύουν κατά πως προστάζουν τα έτερα συμφέροντα τους?

Ένοχος γιατί αυτά που διαπιστώνω και σχολιάζω από την δική μου γωνία θέασης μπορεί να πειράζουν όσους δεν πρόσκεινται στο οπτικό μου πεδίο? ….μα και τα κανάλια της tv ή οι εφημερίδες δεν τους έχει αποδοθεί προσκείμενη χρωματική ταυτότητα ?....

Είμαι ένοχος γιατί μια «ιστορία» ενός φαντασιόπληκτου με θέτει στην ίδια μοίρα με την φαντασιοπληξία του?......

Είμαι ένοχος επειδή η «τέταρτη» εξουσία χάνει τα σκήπτρα της ? ….. και βρήκε την «φανταστική ιστορία» για να παράγει κινδυνολογικά επιχειρήματα?

Είμαι ένοχος που η «ανωνυμία» μου ίσως να αποτελέσει την αιτία να στερηθεί ο επώνυμος το «ΜΈΣΟΝ» ώστε να εκφράζεται ελεύθερα?........

Εδώ σταμάτησα!

Μπορεί τελικά και να είμαι η αιτία να σταματήσει αυτή η «κακή» συνήθεια!

Μπορεί να δοθεί στους νομοθέτες το «πάτημα» για να βρεθεί η «πολιτική λύση» του προβλήματος που λέγεται η ‘δημοσιογραφία των πολιτών’ .

Δυστυχώς …όμως δεν μπορώ να κάνω τίποτα σε αυτό!

Θα παραμείνω «ανώνυμος» γιατί το βαλάντιο μου δεν μου επιτρέπει το έξοδο μιας δίκης στην οποία σίγουρα θα με σύρουν έστω και αν η «λοιδορία» είναι φυσικό αποτέλεσμα των ντοκουμέντων που την στηρίζουν.

Θα παραμείνω ανώνυμος γιατί η θέση της εργασίας μου απ όπου επιβιώνω μπορεί να εναπόκεινται σε λεπτές ισορροπίες και να μην επιτρέπει την έκφραση ή την αποκάλυψη πέραν του «δοκούν».

Θα παραμείνω ανώνυμος γιατί μου αρέσει ο μυστικισμός που κρύβει το άγνωστο. Άλλωστε και το blogging έχει τον ρομαντισμό του.

Θα επιμείνω πεισματικά στο ανώνυμο των απλών με μεράκι στην έρευνα .

Θέλω να είμαι «ανώνυμος» και να συγκρούομαι με τους «σνομπ» και τις απόψεις της «ελίτ» που θέλουν να διαμορφώσουν μέσα από τα ΜΜΕ τον οποιονδήποτε ιδεολογικό τόνο.

ΣΥΓΝΩΜΗ …..ΑΝ ΠΟΤΕ Η «ΑΝΩΝΥΜΙΑ» ΜΟΥ ΓΙΝΕΙ Η ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟΥΤΟ ΒΗΜΑ

Υπογραφή
ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ

Πού είναι τα γκάλοπ? ΟΕΟΟΟΟ!!!????



Τρεις από τις μεγαλύτερες εταιρίες δημοσκοπήσεων προετοίμασαν και διαθέτουν από μία δημοσκόπηση για τις εκλογές στη ΝΔ, ωστόσο δεν τις δημοσίευσαν;

Είναι ποτέ δυνατό; Κι όμως. Εδώ μυρίζει δράση μηχανισμών. Σε τι χώρα ζούμε εάν δεν μπορούμε ως πολίτες να πληροφορηθούμε τα αποτελέσματα δημσοκοπήσεων; Ποιοι μας τις κρύβουν και γιατί; Γιατί, παρά τα όσα είχαμε συνηθίσει εδώ και 9 χρόνια με απανωτές δημοσκοπήσεις πριν από κάθε σημαντικό πολιτικό γεγονός, την εβδομάδα που πέρασε μείναμε… στεγνοί.

Ακόμη αναζητούμε την GPO, Marc και MRB που είχαμε πληροφορηθεί ότι θα παρουσίαζαν τις δημοσκοπήσεις τους στη διάρκεια της εβδομάδας. Τι συνέβη; Πώς είναι δυνατό οι δημοφιλείς αυτές εταιρίες να μείνουν έξω από ένα τόσο πρόσφορο γι’ αυτούς πολιτικό γεγονός; Και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που αυτές συνεργάζονται, οι μεγαλύτερες εφημερίδες και τα λαμπρότερα κανάλια πώς είναι δυνατό να επιλέξουν να μην έχουν δημοσκοπήσεις, την ύστατη και καθοριστική εβδομάδα; Την τελευταία εβδομάδα είχαμε μόνο δύο δημοσκοπήσεις, από εταιρίες οι οποίες είχαν στενή διασύνδεση με το περιβάλλον της Ντόρας: Της Focus του κυρίου Γιώργου Φλέσσα, επικοινωνιακού συμβούλου της Μπακογιάννη και της Public Issue, που δημοσιοποιήθηκε από τον ΣΚΑΙ, συνιδιοκτήτης του οποίου είναι ο εφοπλιστής Μαρινάκης, κουμπάρος της Ντόρας. Και οι δύο έφεραν μπροστά την Μπακογιάννη, σε κάποια ερωτήματα κάνοντας την ίδια αφελή υπέρβαση. Έκοβαν πόντους από το Σαμαρά και τους πρόσθεταν η πρώτη στους αναποφάσιστους και η δεύτερη στον Ψωμιάδη, που τον ανέβασε στο 14%, υψηλότερα από ότι τον είχε κάθε προηγούμενη δημσοκόπηση. Μα, για να έχει ο Ψωμιάδης 14% θα πρέπει στη Μακεδονία να καταγράφει 40άρια, αφού σε Κρήτη, Πελοπόννησο και Νησιά είναι δημοσκοπικά ανύπαρκτος. Και κανένας δεν τον μέτρησε πάνω από 20% ούτε καν στη Θεσσαλονίκη…

Εάν δεν είναι η δράση των μηχανισμών που «απαγόρευσε» τις δημοσκοπήσεις τι είναι; Θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι κανάλια, εφημερίδες και εταιρίες δημοσκοπήσεων αποφάσισαν ομόφωνα να απόσχουν από τα γκάλοπ για κάποιον επιστημονικό λόγο. Για παράδειγμα, αυτό που είχε ακουστεί δειλά- δειλά προ τριών εβδομάδων: Ότι δηλαδή κάθε δημοσκόπηση είναι παρακινδυνευμένη αφού δεν είναι γνωστό το εκλογικό Σώμα. Θα ίσχυε αυτό το επιχείρημα εάν οι εταιρίες το είχαν υιοθετήσει από την αρχή. Αλλά δεν είναι δυνατό, όλες οι γνωστές εταιρίες και όλα τα κανάλια όπως και όλες οι εφημερίδες να έχουν δημοσιεύσει δημοσκοπήσεις μέχρι και προ 10 ημερών και ξαφνικά να θυμούνται μία ενδεχόμενη επιστημονική αστοχία.

Τελευταίο παράδειγμα η δημοσκόπηση της εταιρίας Marc του κυρίου Γεράκη, που είχε προγραμματιστεί να παρουσιαστεί από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του «Άλφα» χτες Παρασκευή. Την περιμέναμε αλλά δεν την είδαμε ποτέ. Ζήτω η Ελληνική Δημοκρατία… Ζήτω η αντικειμενικότητα καναλιών και εφημερίδων.

Ακούτε συχνά τον Αντώνη Σαμαρά να καταγγέλλει τη δράση των μηχανισμών, να ζητά να διαλυθούν. Όσοι πέρασαν από τις κομματικές οργανώσεις γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει. Σημαίνει ότι δεν μπορείς να εκλεγείς ούτε στο συμβούλιο της Πολυκατοικίας σου, εάν δεν προσκυνήσεις τον μηχανισμό. Ότι ο μηχανισμός καθορίζει εάν θα ανέβεις την κομματική ιεραρχία και εάν θα συμμετέχεις στα κοινά. Χωρίς αυτόν δεν πας πουθενά, δίχως υπακοή στα κελεύσματα του μένεις στο περιθώριο. Όχι σε βουλευτική λίστα δεν μπορείς να μπεις, ούτε απ’ έξω από τη Ρηγίλλης δεν μπορείς να περάσεις. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτούς τους μηχανισμούς, εάν δεν τους έχετε συναντήσει ποτέ στη ζωή σας δείτε το παράδειγμα των δημοσκοπήσεων για να καταλάβετε: Το αόρατο χέρι των μηχανισμών άρπαξε τις δημοσκοπήσεις και τις εξαφάνισε. Και όλοι εμείς ακόμη ψάχνουμε τα δικαιώματά μας στην πληροφόρηση και τη δημοκρατία.

Όχι λοιπόν, φτάνει πια. Κατάστρεψε τους μηχανισμούς. Ανάτρεψε το σάπιο σκηνικό. Στείλ’ τους στο σπίτι τους. Στήριξε με τη δύναμη που για πρώτη φορά σου δίνει η εκλογή από τη βάση, τον Αντώνη Σαμαρά τον μόνο άνθρωπο που μπορεί να κάνει αυτήν την ανατροπή…

Πήγαινε στην κάλπη, με τους φίλους, τους συγγενείς και τους γνωστούς σου. Όλους. Δώσε την προεδρία της ΝΔ στον Αντώνη από την πρώτη Κυριακή…

Είναι στο χέρι σου…

galazios parathrhths

Ο Ελληνισμός στην ΠΓΔΜ

Ο Ελληνισμός της περιοχής Σκοπίων απο τον καθ. Κων. Χολέβα.

Ποιος είναι αυτός ο Ελληνισμός, ο ταλαίπωρος και άτυχος, για τον οποίο ουδεμία επίσημη φωνή ακούγεται;

Σήμερα, υπάρχουν στα Σκόπια τρεις ομάδες πληθυσμού ελληνικής καταγωγής.

α) Οι παλαιοί γηγενείς. Υπολείμματα του πάλαι ποτέ ακμάσαντος Ελληνισμού της περιοχής. Είναι ελληνόφωνοι, σλαβόφωνοι και κυρίως βλαχόφωνοι. Η Οθωμανική απογραφή υπελόγιζε 75.000 περίπου Έλληνες στην επαρχία Μοναστηρίου (Βιτωλίων) και βεβαίως πολύ περισσότερους στο ομώνυμο Βιλαέτι - περιφερειακή διοίκηση. Ο επίτροπος της Κοινωνίας των Εθνών Henry Morgenthan εκτιμούσε το 1923 ότι μόνο 5.000 Έλληνες είχαν φύγει από τη Νότιο Σερβία, όπως ονομαζόταν τότε η σημερινή FYROM. Aρα, υπάρχει μεγάλο κομμάτι Ελληνισμού, του οποίου αγνοείται η τύχη. Πιθανόν, κάποιοι απ' αυτούς να αποδέχθηκαν την τεχνητή "μακεδονική" εθνότητα λόγω φόβου, πιέσεων και συνεχούς προπαγάνδας. Πάντως πολλοί βλαχόφωνοι βρίσκονται στο Βελιγράδι, και στα σωματεία τους τονίζουν την ελληνική καταγωγή τους, ενώ βλαχόφωνοι Έλληνες των Σκοπίων επικοινωνούν με ιδιώτες και με Σωματεία του ελλαδικού χώρου. Η εγκατάσταση ενός ραδιοφωνικού σταθμού στα βόρεια σύνορά μας, ο οποίος θα εκπέμπει στο βλαχικό ιδίωμα, πιστεύω, ότι θα φέρει πιο κοντά στην Ελλάδα τους ταλαιπωρημένους Ελληνόβλαχους των Σκοπίων, αλλά και της Β. Ηπείρου.
..
β) Οι Σαρακατσαναίοι. Σήμερα απομένουν 700 - 1.500. Οι περισσότεροι διώχθηκαν στη δεκαετία 1960-70 και τότε δημεύθηκαν τα μεγάλα κοπάδια τους. Ποιός θα τους αποζημιώσει άραγε;
..
γ) Οι πολιτικοί πρόσφυγες και οι απόγονοί τους. Δυστυχώς, οι περισσότεροι ετάχθησαν στην υπηρεσία του ψευδομακεδονισμού, πολλοί όμως διατηρούν ακόμα την περηφάνια της ελληνικής ταυτότητας. Υπολογίζονται σε 50.000 περίπου.
..
Μπορούμε, λοιπόν, να εκφράσουμε την εκτίμηση ότι οι ελληνικής καταγωγής υπήκοοι της FYROM πλησιάζουν τις 360.000, αλλά οι ελληνικής συνειδήσεως είναι λιγότεροι. Ακριβή στοιχεία δεν μπορούμε να έχουμε διότι από το 1944 μέχρι και σήμερα είναι επίφοβο και επικίνδυνο να εκφράζονται ελευθέρως οι ελληνικής συνειδήσεως κάτοικοι της περιοχής. Ουδέποτε έγινε ακριβής απογραφή. Ως προς τους Ελληνοβλάχους, η απογραφή του 1948 τους υπελόγιζε σε 148.000. Στη στατιστική υπηρεσία των Σκοπίων, το 1953, οι ίδιοι οι Σκοπιανοί αναγνώριζαν 80 - 100.000 Βλάχους, όπως τους έλεγαν, προσπαθώντας πονηρά να αποκόψουν τους Βλαχοφώνους Έλληνες από την ελληνική ρίζα και να τους κάνουν ξεχωριστή μειονότητα. Οι Βλάχοι όμως, και στην Αλβανία, και στα Σκόπια, δεν δέχθηκαν ποτέ την Αλβανοποίηση ή Σκοπιανοποίηση αλλά επειδή φοβούνταν να πουν τη λέξη Έλληνας, κράτησαν τον όρο "Βλάχος" ως την τελευταία γραμμή αμύνης του Ελληνισμού. Έτσι συνέβη στην περιοχή Κορυτσάς, στην περιοχή Αυλώνας και άλλες περιοχές που δεν τους έχουμε πλησιάσει όπως πρέπει. Το Σερβικό περιοδικό ΖΑΜΠΑΒΝΙΚ της ΠΟΛΙΤΙΚΑ του Βελιγραδίου, στο πρώτο τεύχος του Δεκεμβρίου 1988, έκανε λόγο για τους Βλαχοφώνους ή Τσιντσάρους της περιοχής Σκοπίων και τους υπελόγιζε σε 150.000.

Εξ άλλου τον Ιούνιο του 1994 ο Κίρο Γκλιγκόρωφ δήλωσε στην Τσεχική εφημερίδα «Τσέσκι Ντένικ» ότι έχει στη χώρα του 100.000 Έλληνες. Η έκθεση του Αμερικανικού Υπουργείου Εσωτερικών για τα δικαιώματα των μειονοτήτων, που δημοσιεύθηκε στις 31.1.1995, έκανε λόγο περί καταπιεζομένης ελληνικής μειονότητας στο Κράτος των Σκοπίων.
Η ελληνοκαναδική εφημερίδα "Πατρίδες", ομογενειακή εφημερίδα που εκδίδεται στον Καναδά, ελληνόφωνη κυρίως, έστειλε το δημοσιογράφο Φωκίωνα Φουντουκίδη να κάνει έρευνα. Εντόπισε συγκλονιστικές περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι μόνο όταν πειστούν ότι πραγματικά πηγαίνεις με καλό σκοπό, εκδηλώνουν την ελληνική τους ταυτότητα. Οι περισσότεροι δείχνουν φόβο και φοβούνται πως αν μιλήσουν με Έλληνα δημοσιογράφο, δικηγόρο ή άλλο εκπρόσωπο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την επόμενη μέρα θα κληθούν στο αστυνομικό τμήμα.
Η υποτιθέμενη "Δημοκρατία" των Σκοπίων (FYROM) πραγματοποίησε την περιβόητη επίσημη απογραφή, το καλοκαίρι του 1994, που αμφισβητήθηκε σοβαρότατα από πολλές πλευρές. Ο Έλλην επίσημος παρατηρητής καθηγητής Βεν. Καρακωστάνογλου δήλωσε ότι σε πολλά μέρη το καθεστώς κρατικής καταπιέσεως και φόβου δεν επέτρεψε να εκδηλωθούν οι ελληνικής συνειδήσεως πολίτες. Aλλωστε το «μαγείρεμα» των αποτελεσμάτων καταγγέλθηκε και από τους Αλβανούς και από τους Σέρβους και από τους Βουλγαρόφρονες της FYROM. Η απογραφή επισήμως κατέγραψε 8.300 Βλάχους ως ξεχωριστή εθνότητα (!) και μόνο 349 Έλληνες! Δυστυχώς, δεν υπήρξε η παραμικρή επίσημη αντίδραση από το Ελληνικό Κράτος.
Πρόκειται για ένα Βαλκανικό κράτος στο οποίο έχουμε αποδεχθεί de facto ότι η πλειοψηφία είναι οι λεγόμενοι "Μακεδόνες", αλλά πρέπει να απαιτήσουμε, όχι μόνο ως Έλληνες όλου του κόσμου, ως δημοκρατικοί πολίτες, να γίνει επιτέλους μια πραγματική απογραφή στα Σκόπια. Να δούμε ποιοι είναι οι συνειδητοί Μακεδόνες, οι της Τιτοϊκής προπαγάνδας του Γκλιγκόρωφ, πόσοι είναι Ελληνικής συνειδήσεως, πόσοι είναι Αλβανικής, πόσοι Βουλγαρικής, που και αυτό δεν το θέλουν. Πιστεύω ότι γι αυτό δεν κάνουν την πραγματική απογραφή. Διότι θα βρεθούν ίσως οι λεγόμενοι "Μακεδόνες" να είναι λιγότεροι από 50%, άρα και δημοκρατικά πλέον, δεν θα δικαιούται αυτό το κράτος να λέγεται "Μακεδονία", πράγμα που είναι και το ζητούμενο από πλευράς Ελληνισμού.
Δεν είναι μόνο ανθρωπιστικό το ζήτημα, και κλείνω εδώ για να μην ανησυχεί και ο αγαπητός Χρύσανθος Λαζαρίδης, πάνω από όλα είναι ανθρωπιστικό, μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά είναι και θέμα εθνικό, αγνοούμε Ελληνισμό ο οποίος καταπιέζεται, είναι και θέμα πολιτικής εξισορρόπησης. Όταν συνέχεια ο Γκλιγκόρωφ, πέραν του ονόματος, το οποίο είναι όχημα αλυτρωτισμού, μιλά για μειονότητα που δήθεν καταπιέζουμε στη Βόρειο Ελλάδα, Σλαβομακεδονική, "Μακεδονική" τη λέει αυτός, δεν είναι δυνατόν να έχεις ένα επιχείρημα το οποίο να μην χρησιμοποιείς. Όταν η Αμερική αναγνωρίζει ελληνική μειονότητα στα Σκόπια, όταν ξένοι οργανισμοί, η Βουλγαρία στη ΔΑΣΕ το 1990 υπέβαλε υπόμνημα και είπε, αγνοούνται οι Βούλγαροι των Σκοπίων, διότι κατά τη Βουλγαρία είναι Βούλγαροι οι Σλάβοι των Σκοπίων, αλλά λέει, δεν υπάρχουν Μακεδόνες, υπάρχουν Βούλγαροι και 200.000 Έλληνες. Οι ξένοι μιλούν για Έλληνες και εμείς δεν μιλούμε.
Και επιπλέον, είναι ανάγκη να τους βοηθήσουμε τους ανθρώπους αυτούς να έχουν τα στοιχειώδη δικαιώματα επικοινωνίας, εκπαιδεύσεως, γλωσσικής εκφράσεως, πολιτικής εκφράσεως, και να αποφύγουμε αυτό το πονηρό το οποίο κάνουν τώρα τα Σκόπια. Προσπαθούν την πλειοψηφία από τους Βλαχόφωνους, να τους περάσουν την ταυτότητα του Βλάχου ως εθνότητος, την οποία μπορεί και κάποιοι άλλοι να εκμεταλλευτούν, και προσπαθούν να τους αλλοιώσουν και θρησκευτικά, επειδή η εκκλησία των Σκοπίων είναι σχισματική και δεν έχει επικοινωνία με καμιά άλλη Ορθόδοξη εκκλησία του κόσμου, έχει πέσει στην επιρροή του Βατικανού, και οι άνθρωποι αυτοί, ενώ θέλουν να πλησιαστούν και θέλουν να έχουν μια επικοινωνία με κληρικούς από την Ελλάδα ή από τη Σερβία στην οποία κατά το Κανονικό Δίκαιο ανήκει η εκκλησία των Σκοπίων, δεν δικαιούνται και αναγκάζονται να βρίσκονται υπό την επιρροή σχισματικών και μη ορθοδόξων. Είναι υποχρέωσή μας να γνωρίζουμε τα θέματα αυτά και για λόγους εθνικούς, και ανθρωπιστικούς, και πολιτικούς.

Περίεργο φυλλάδιο κυκλοφορεί στην Θεσσαλονίκη



«Φυλλάδιο της Ντόρας αλλά ανυπόγραφο κυκλοφορεί από το πρωί στη Θεσσαλονίκη.
Στην πρώτη του σελίδα… όλα καλά. Κυριακή 29.11 ψηφίζουμε όλοι, γράφει και έχει τις φωτογραφίες των τριών υποψηφίων….

Και στην τελευταία σελίδα… πάλι όλα καλά, έχει όλα τα εκλογικά τμήματα του νομού.
Στις δύο μεσαίες σελίδες όμως έχει ειδησούλες και σχόλια, που αφορούν αποκλειστικά και μόνο τη Ντόρα. Ασφαλώς είναι δικαίωμά τους να διαφημίζουν την κ. Μπακογιάννη.
Ας το κάνουν όμως καθαρά και ευθέως. Όχι με παραπλανητικές ειδήσεις».
galazios parathrhths

Τα μηνύματα τρόμου και πανικού της 11ης Σεπτεμβρίου!!



573.000 μηνύματα που εστάλησαν σε pagers το εφιαλτικό 24ωρο της τρομοκρατικής επίθεσης στους δίδυμους πύργους, δημοσίευσε η ιστοσελίδα Wikileaks.

Η διαδικτυακή εταιρεία δεν αποκαλύπτει ποιος της έδωσε αρχικά τα μηνύματα, μερικά εκ των οποίων είναι από ομοσπονδιακά γραφεία, ενώ οι αναλυτές πιστεύουν ότι είναι αυθεντικά. Πάντως οι επίσημες αρχές αρνούνται να σχολιάσουν το γεγονός.

Τα μηνύματα ξεκινούν πέντε ώρες πριν την επίθεση και τελειώνουν μετά από ένα 24ωρο. Τα περισσότερα αναφέρουν τις μαρτυρίες των «συγγραφέων» τους την ώρα της επίθεσης, ενώ αρκετά ψάχνουν να βρουν κάποιον αγαπημένο τους που θεωρούσαν ότι βρισκόταν στον τόπο της τραγωδίας.

Τρία από τα μηνύματα:

• This is Myrna, I will not rest until you get home, the second tower is down, I don't want to have to keep calling you after every event. Pls just go home

• President has been rerouted won't be returning to Washington but not sure where he will go

• Bomb detonated in World Trade Ctr. Pls get back to Mike Brady w/a quick assessment of your areas and contact us if anything is needed

Μάλιστα, δημοσιεύονται στην αρχική τους μορφή:

8:53:44 AM "NYPD Ops Div" <|1 PCT WORLD TRADE CENTER|--- 1 PCT - WORLD TRADE CENTER - POSSIBLE EXPLOSION WORLD TRADE CENTER BUILDING. LEVEL 3 MOBILIZATION TO CHURCH AND VESSY.

10:05:57 AM Please don't leave the building. One of the towers just collapsed! PLease, please be careful. Repeat,

Το Wikileaks είναι ένα site το οποίο επιτρέπει σε ανώνυμους χρήστες να ανεβάσουν αρχεία στο Ίντερνετ, με σκοπό όπως λένε οι δημιουργοί του να προωθήσουν το ελεύθερο διαμοιρασμό αρχείων.

Δημιουργήθηκε το 2006 από δημοσιογράφους, μαθηματικούς και εργαζόμενους στην πληροφορική και το Ίντερνετ, από τις ΗΠΑ, την Ταϊβάν, την Ευρώπη, την Αυστραλία και τη Νότιο Αφρική.

Απολιτιστος

«Όχι στη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών» !


Στην Ελλάδα συχνά προτιμούμε να αναλωνόμαστε σε διαπιστώσεις, αντί να προχωρούμε στο «δια ταύτα». Η πρόσφατη δημοσιοποίηση του πορίσματος του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δείχνει ότι και το «δια ταύτα» το έχουμε σε μεγάλο βαθμό εξαντλήσει. Γίνεται λόγος στο πόρισμα για ανάγκη εξασφάλισης ενός «πραγματικά αξιοκρατικού συστήματος επιλογής που θα κρατήσει την επιλογή των στελεχών έξω και μακριά από οποιεσδήποτε παρεμβάσεις». Προσωπικά θα ήθελα να καταθέσω με ένα παράδειγμα το πόσο βαθιά πηγαίνει η συγκάλυψη των ευθυνών και πόσο ευρεία είναι η ανοχή της μετριότητας στην αλυσίδα της διοικητικής ιεραρχίας. Ένα παράδειγμα βέβαια, δεν αρκεί για την εξαγωγή γενικών συμπερασμάτων. Ο καθένας όμως μπορεί να το αξιολογήσει με βάση και τις δικές του εμπειρίες.

Πρόσωπα που θα έπρεπε να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για την υπόθεση της νοθείας στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2007, ψευδομαρτύρησαν στην ΕΔΕ που έγινε, με πρώτο αποτέλεσμα να διατηρήσουν / να καταλάβουν θέσεις στη διοίκηση σχολείων, με δεύτερο αποτέλεσμα να διευρύνουν τις αρνητικές συνέπειες στην παρεχόμενη παιδεία (κλίμα διχασμού στο σύλλογο διδασκόντων, αδιαφορία στην επιτέλεση παιδαγωγικού έργου στα σχολεία, κατανάλωση όλων των δυνάμεων στο πιο ανούσιο κομμάτι της γραφειοκρατίας ή στην εξασφάλιση ιδίου οφέλους).

Οι καταγγελθείσες στη συνέχεια παράνομες πράξεις αυτών, των ίδιων στελεχών, μέσα στο σχολείο όπου υπηρετούν, καλύπτονται επί μήνες από τους προϊσταμένους τους (που έτυχε να λάβουν μέρος στην ίδια νοσηρή διαδικασία της δήθεν απόδοσης ευθυνών για τις αλλοιώσεις των βαθμών στις πανελλαδικές). Δηλαδή το ίδιο διοικητικό σύστημα που καυχιόταν ότι μέσα σε λίγα 24ωρα έλυσε πειθαρχικά-ποινικά ένα σύνθετο ζήτημα όπως αυτό των πανελλαδικών του 2007 μοιάζει να έχει πάθει παράλυση 22 μηνών σε απλούστερα ζητήματα, ορατά δια γυμνού οφθαλμού. Αυτά είναι λίγο-πολύ γνωστά (λεπτομέρειες εδώ: http://szygouras.eu/themata/thesmoi-paideia2007-09/thesmoi-paideia2007-09.pdf και εδώ: http://szygouras.eu/themata/eikoniko/eik-sx.htm ). Πού ήμασταν εμείς, οι συνάδελφοι όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση των βαθμολογιών κατά τη διάρκεια των δύο ετών που εξελισσόταν η υπόθεση; Πού ήταν και πού βρίσκεται σήμερα η πλειοψηφία του συλλόγου διδασκόντων ενός σχολείου (στη δεύτερη περίπτωση); Πού ήταν ο συνδικαλισμός (σε κάθε περίπτωση);

Με αφορμή την τρέχουσα ανοιχτή διαβούλευση θα ήθελα να τοποθετηθώ πάνω στις διαπιστώσεις του ΥπΠδΒΜΘ που διατυπώνονται σχετικά με την κατάρτιση νόμου για το θέμα: «Κρίση και Επιλογή των Στελεχών Εκπαίδευσης», εστιάζοντας σε ένα σημείο: ποιος φαίνεται να είναι ο πλέον κρίσιμος παράγοντας που κάτω από καθεστώς πίεσης / συναλλαγής ή μέσα σε κλίμα αδιαφορίας στηρίζει / ανέχεται ή φοβάται να αντιδράσει στις αυθαιρεσίες και στην καταστροφική για την παιδεία ανεπάρκεια των στελεχών εκπαίδευσης; Ο εκπαιδευτικός. Και ποιος υφίσταται το σημαντικότερο μέρος των επιπτώσεων; Ο μαθητής. Για τον δεύτερο η νέα ηγεσία του ΥπΠδΒΜΘ δηλώνει «Στο χώρο της παιδείας, σύνθημα μας είναι «πρώτα ο μαθητής». Για τον πρώτο (που επίσης υφίσταται τις αρνητικές επιπτώσεις μιας ανίκανης / ιδιοτελούς διοίκησης) η ΟΛΜΕ σήμερα δηλώνει «Όχι στη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών για τις πελατειακού τύπου πολιτικές που άσκησαν όλες οι κυβερνήσεις».

Οψόμεθα…


Στέργιος Ζυγούρας

46 + 5 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕ

ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΚΑΤΙ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΔΡΟ...



Τα καρτέλ του κκε και οι διαχειριστικές αυταπάτες στο όνομα του εργάτη, θολώνουν τα νερά. Φλερτάρουν με το «γύψο»και υπονομεύουν τη συντονισμένη πάλη.

Η εκφυλισμένη προπαγάνδα και τα ψέματα για να στηρίξουν το κομματικό έκτρωμα και την διάλυση της τυπογραφίας.
Τρικυμία εν κρανίο ή παντελής έλλειψη επιχειρημάτων; Μάλλον και τα δυο συμβαίνουν και η αιτία είναι το ότι

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΩΡΑΕΙ
Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ


-- typografeio

ΣΤΗΝ ΝΔ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ






my-greek

Για όσους θέλουν κατι διαφορετικο











allday-news

Η ΜΙΤ επεκτείνεται στον τομέα της ενέργειας



Sabah (24/11/2009)



Το γεγονός ότι η Τουρκία άρχισε να παίζει αποτελεσματικό ρόλο στη διεθνή ενεργειακή σκηνή κινητοποίησε τη ΜΙΤ. Η ΜΙΤ, η οποία συνέστησε Δ/νση Ενέργειας, εκπαιδεύει υψηλά στελέχη των εταιριών ενέργειας για την ασφαλή χρησιμοποίηση των τεχνολογικών μέσων. Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης αυτής, προτείνεται οι συνδιαλέξεις με τα κινητά να γίνονται με προσοχή και να μην χρησιμοποιούνται σαφείς διατυπώσεις για τα σχέδια.
geopolitics

Δημόσια ομολογία Γ.Παπανδρέου

Σκληρές Αλήθειες

25/11/2009 – Βασικός Σχολιασμός Επικαιρότητας

3. Εμείς ακούγαμε τις εκτιμήσεις και του κ. Προβόπουλου και άλλων οικονομικών παραγόντων και ζητούσαμε, καθημερινά, κατά την προεκλογική περίοδο να μας πει η κυβέρνηση Καραμανλή τα πραγματικά δεδομένα, που μόνο αυτή ήξερε. Μας έλεγαν «τα νούμερα τα γνωρίζετε». Μας εξαπατούσαν. Και εξαπατούσαν όλους τους Έλληνες πολίτες.

4. Παραθέτουμε την σχετική απάντηση του Γ. Παπανδρέου στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» στις 28/9/2009:

Ερώτηση: Κύριε πρόεδρε, η συζήτηση τις δυο-τρεις τελευταίες μέρες επικεντρώνεται στο έλλειμμα. Υπαινιχθήκατε στο debate με τον κ. Καραμανλή ότι τα επίσημα στοιχεία δεν είναι και τα πραγματικά. Το πιστεύετε αυτό; Έχετε άλλα στοιχεία; Γιατί υπάρχουν και δημοσιεύματα που λένε ότι το έλλειμμα βρίσκεται στο 10%.

Απάντηση: Θα περίμενα από τον κ. Καραμανλή ή να διαβεβαιώσει ότι τα στοιχεία τα οποία δημοσίως ακούγονται είναι και τα επίσημα, ή να μας πει ποια είναι η πραγματικότητα. Και επειδή και εγώ ακούω όλες αυτές τις φημολογίες, ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο έχω θέσει αυτή την ερώτηση. Δυστυχώς, δεν έλαβα απάντηση.

5. Παραθέτουμε και την απάντηση του Γ. Παπανδρέου στο «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής» στις 4/10/2009:

Ερώτηση: Ο εφιάλτης των «άδειων ταμείων» είναι υπαρκτός. Όλοι πλέον μιλούν για κρυφά χρέη, κρυφό δανεισμό και δυσθεώρητο έλλειμμα που παραδίδει η απερχόμενη κυβέρνηση. Επιμένετε στην τοποθέτηση που κάνατε στο ντιμπέϊτ ότι δεν θα προχωρήσετε σε απογραφή; Θα αναγκαστείτε ενδεχομένως να καταφύγετε σε νέο δανεισμό εντός του έτους

Απάντηση: Πράγματι, όλοι γνωρίζουν πως η πραγματική δημοσιονομική κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από αυτή που ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Ωστόσο, επαναλαμβάνω πως αυτό σε τίποτα δεν αναιρεί τις δεσμεύσεις μας.

===================

Σχόλιο: Αυτό που μας λέει το κείμενο είναι σκληρό όπως κάθε αλήθεια.

Ο Παπανδρέου μέσα από τον Βασικό σχολιασμό παραδέχεται ότι ήξερε τις εκτιμήσεις Προβόπουλου, είχε ακούσει την φημολογία, και έκανε πολιτικό παιχνίδι.

Το «όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος» συντροφοι. Ως επιχείρημα είναι αποκρουστικό. Δεν στέκεται ούτε καν ως ελαφρυντικό. Είναι ανέκδοτο.

Δεν αντέχω αυτούς που δεν είναι τίμιοι με τον Λαο και την πατριδα.

Γιάννης Παπαϊωάννου

Ποια ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ ...Να Βρούμε τώρα τους τρομοκράτες που απειλούν την ΕΛΕΟΝΩΡΑ!


Ρε Χρυσοχοίδη ...τι κάνει η αντιτρομοκρατική! Στείλε πράκτορες της ΚΥΠ στο Villa Mercedes ...βάλε τηλέφωνα σκιές στη Τζούλια την Ζέτα και την Μπάστα! Γιατί αφήνεις αυτά τα καθάρματα να απειλούν την Ελεονώρα Μελέτη...
Ποιος Σόμπολος και μαλακίες ...Το Ρεπορτάζ της Αντιτρομοκρατικής περνάει στα χέρια της Περδικέα...
Δείτε τι γράφει το Υupi ...για τη νέα τρομοκρατική απειλή κατά της χώρας!
"Πολύ ανήσυχη είναι τις τελευταίες μέρες η παρουσιάστρια της εκπομπής «Πρωινή Μελέτη» ύστερα από τηλεφώνημα αγνώστου στο Star, ο οποίος έλεγε ότι έχει τοποθετήσει βόμβα στο σπίτι της στην Κηφισιά. Σύμφωνα με όσα είπε στην κλήση που έχει καταγραφεί, ήθελε να της κάνει κακό επειδή τον ενόχλησαν τα σχόλιά της για την πολιτική σκηνή του τόπου!
Αμέσως ειδοποιήθηκε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και δύο αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι της Ελεονώρας με πολιτικά για να ερευνήσουν το χώρο."
papatzides.

Ο…. Θεόδωρος Κολοκοτρώνης απαντά στη Δραγώνα!!!

Αν δεν γίνει κάτι ,θα ξαναζωντανέψει και τότε ποιός μας σώνει…

(που την “έχουμε ακόμη”).

images1

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης *παρόντος μεγάλου πλήθους πολιτών απηύθυνε στην

Πνύκα, τον πιο κάτω λόγο προς τους νέους του Α΄ Γυμνασίου της Αθήνας :

Ομιλία 7 Οκτωβρίου 1838

Παιδιά μου!
Εις τον τόπο τούτο, οπού εγώ πατώ σήμερα, επατούσαν και εδημηγορούσαν τον παλαιό καιρό άνδρες σοφοί, και άνδρες με τους οποίους δεν είμαι άξιος να συγκριθώ και ούτε να φθάσω τα ίχνη των. Εγώ επιθυμούσα να σας ιδώ, παιδιά μου, εις την μεγάλη δόξα των προπατόρων μας, και έρχομαι να σας ειπώ, όσα εις τον καιρό του αγώνος και προ αυτού και ύστερα απ’ αυτόν ο ίδιος επαρατήρησα, και…

απ’ αυτά να κάμωμε συμπερασμούς και δια την μέλλουσαν ευτυχίαν σας, μολονότι ο Θεός μόνος ηξεύρει τα μέλλοντα. Και δια τους παλαιούς Έλληνας, οποίας γνώσεις είχαν και ποία δόξα και τιμήν έχαιραν κοντά εις τα άλλα έθνη του καιρού των, οποίους ήρωας, στρατηγούς, πολιτικούς είχαν, δια ταύτα σας λέγουν καθ’ ημέραν οι διδάσκαλοί σας και οι πεπαιδευμένοι μας. Εγώ δεν είμαι αρκετός. Σας λέγω μόνον πως ήταν σοφοί, και από εδώ επήραν και εδανείσθησαν τα άλλα έθνη την σοφίαν των.
Εις τον τόπον, τον οποίον κατοικούμε, εκατοικούσαν οι παλαιοί Έλληνες, από τους οποίους και ημείς καταγόμεθα και ελάβαμε το όνομα τούτο. Αυτοί διέφεραν από ημάς εις την θρησκείαν, διότι επροσκυνούσαν τες πέτρες και τα ξύλα. Αφού ύστερα ήλθε στον κόσμο ο Χριστός, οι λαοί όλοι επίστευσαν εις το Ευαγγέλιό του, και έπαυσαν να λατρεύουν τα είδωλα. Δεν επήρε μαζί του ούτε σοφούς ούτε προκομμένους, αλλ’ απλούς ανθρώπους, χωρικούς καί ψαράδες, και με τη βοήθεια του Αγίου Πνεύματος έμαθαν όλες τες γλώσσες του κόσμου, οι οποίοι, μολονότι όπου και αν έβρισκαν εναντιότητες και οι βασιλείς και οι τύραννοι τους κατέτρεχαν, δεν ημπόρεσε κανένας να τους κάμη τίποτα. Αυτοί εστερέωσαν την πίστιν.
Οι παλαιοί Έλληνες, οι πρόγονοί μας, έπεσαν εις την διχόνοια και ετρώγονταν μεταξύ τους, και έτσι έλαβαν καιρό πρώτα οι Ρωμαίοι, έπειτα άλλοι βάρβαροι καί τους υπόταξαν. Ύστερα ήλθαν οι Μουσουλμάνοι και έκαμαν ό,τι ημπορούσαν, δια να αλλάξη ο λαός την πίστιν του. Έκοψαν γλώσσες εις πολλούς ανθρώπους, αλλ’ εστάθη αδύνατο να το κατορθώσουν. Τον ένα έκοπταν, ο άλλος το σταυρό του έκαμε. Σαν είδε τούτο ο σουλτάνος, διόρισε ένα βιτσερέ [αντιβασιλέα], έναν πατριάρχη, καί του έδωσε την εξουσία της εκκλησίας. Αυτός και ο λοιπός κλήρος έκαμαν ό,τι τους έλεγε ο σουλτάνος. Ύστερον έγιναν οι κοτζαμπάσηδες [προεστοί] εις όλα τα μέρη. Η τρίτη τάξη, οι έμποροι και οι προκομμένοι, το καλύτερο μέρος των πολιτών, μην υποφέρνοντες τον ζυγό έφευγαν, και οι γραμματισμένοι επήραν και έφευγαν από την Ελλάδα, την πατρίδα των, και έτσι ο λαός, όστις στερημένος από τα μέσα της προκοπής, εκατήντησεν εις αθλίαν κατάσταση, και αυτή αύξαινε κάθε ήμερα χειρότερα· διότι, αν ευρίσκετο μεταξύ του λαού κανείς με ολίγην μάθηση, τον ελάμβανε ο κλήρος, όστις έχαιρε προνόμια, ή εσύρετο από τον έμπορο της Ευρώπης ως βοηθός του ή εγίνετο γραμματικός του προεστού. Και μερικοί μην υποφέροντες την τυραννίαν του Τούρκου και βλέποντας τες δόξες και τες ηδονές οπού ανελάμβαναν αυτοί, άφηναν την πίστη τους και εγίνοντο Μουσουλμάνοι. Καί τοιουτοτρόπως κάθε ήμερα ο λαός ελίγνευε καί επτώχαινε.
Εις αυτήν την δυστυχισμένη κατάσταση μερικοί από τους φυγάδες γραμματισμένους εμετάφραζαν και έστελναν εις την Ελλάδα βιβλία, και εις αυτούς πρέπει να χρωστούμε ευγνωμοσύνη, διότι ευθύς οπού κανένας άνθρωπος από το λαό εμάνθανε τα κοινά γράμματα, εδιάβαζεν αυτά τα βιβλία και έβλεπε ποίους είχαμε προγόνους, τι έκαμεν ο Θεμιστοκλής, ο Αριστείδης και άλλοι πολλοί παλαιοί μας, και εβλέπαμε και εις ποίαν κατάσταση ευρισκόμεθα τότε. Όθεν μας ήλθεν εις το νου να τους μιμηθούμε και να γίνουμε ευτυχέστεροι. Και έτσι έγινε και επροόδευσεν η Εταιρεία.
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση.
Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα. Άλλά δεν εβάσταξε!.
Ήλθαν μερικοί και ηθέλησαν να γένουν μπαρμπέρηδες εις του κασίδη το κεφάλι. Μας πονούσε το μπαρμπέρισμά τους. Μα τι να κάμομε; Είχαμε και αυτουνών την ανάγκη. Από τότε ήρχισεν η διχόνοια και εχάθη η πρώτη προθυμία και ομόνοια. Και όταν έλεγες τον Κώστα να δώσει χρήματα διά τας ανάγκας του έθνους ή να υπάγει εις τον πόλεμο, τούτος επρόβαλλε τον Γιάννη. Και μ’ αυτόν τον τρόπο κανείς δεν ήθελε ούτε να συνδράμει ούτε να πολεμήσει. Και τούτο εγίνετο, επειδή δεν είχαμε ένα αρχηγό και μίαν κεφαλή. Άλλά ένας έμπαινε πρόεδρος έξι μήνες, εσηκώνετο ο άλλος και τον έριχνε και εκάθετο αυτός άλλους τόσους, και έτσι ο ένας ήθελε τούτο και ο άλλος το άλλο. Ισως όλοι ηθέλαμε το καλό, πλην καθένας κατά την γνώμη του. Όταν προστάζουνε πολλοί, ποτέ το σπίτι δεν χτίζεται ούτε τελειώνει. Ο ένας λέγει ότι η πόρτα πρέπει να βλέπει εις το ανατολικό μέρος, ο άλλος εις το αντικρινό και ο άλλος εις τον Βορέα, σαν να ήτον το σπίτι εις τον αραμπά και να γυρίζει, καθώς λέγει ο καθένας. Με τούτο τον τρόπο δεν κτίζεται ποτέ το σπίτι, αλλά πρέπει να είναι ένας αρχιτέκτων, οπού να προστάζει πως θα γενεί. Παρομοίως και ημείς εχρειαζόμεθα έναν αρχηγό και έναν αρχιτέκτονα, όστις να προστάζει και οι άλλοι να υπακούουν και να ακολουθούν. Αλλ’ επειδή είμεθα εις τέτοια κατάσταση, εξ αιτίας της διχόνοιας, μας έπεσε η Τουρκιά επάνω μας και κοντέψαμε να χαθούμε, και εις τους στερνούς επτά χρόνους δεν κατορθώσαμε μεγάλα πράγματα.
Εις αυτή την κατάσταση έρχεται ο βασιλεύς, τα πράγματα ησυχάζουν και το εμπόριο και ή γεωργία και οι τέχνες αρχίζουν να προοδεύουν και μάλιστα ή παιδεία. Αυτή η μάθησις θα μας αυξήσει και θα μας ευτυχήσει. Αλλά διά να αυξήσομεν, χρειάζεται και η στερέωσις της πολιτείας μας, η όποία γίνεται με την καλλιέργεια και με την υποστήριξη του Θρόνου. Ο βασιλεύς μας είναι νέος και συμμορφώνεται με τον τόπο μας, δεν είναι προσωρινός, αλλ’ η βασιλεία του είναι διαδοχική και θα περάσει εις τα παιδιά των παιδιών του, και με αυτόν κι εσείς και τα παιδιά σας θα ζήσετε. Πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να την στερεώσετε, διότι, όταν επιάσαμε τα άρματα είπαμε πρώτα υπέρ πίστεως και έπειτα υπέρ πατρίδος. Όλα τα έθνη του κόσμου έχουν και φυλάττουν μια Θρησκεία. Και αυτοί, οι Εβραίοι, οι όποίοι κατατρέχοντο και μισούντο και από όλα τα έθνη, μένουν σταθεροί εις την πίστη τους.
Εγώ, παιδιά μου, κατά κακή μου τύχη, εξ αιτίας των περιστάσεων, έμεινα αγράμματος και δια τούτο σας ζητώ συγχώρηση, διότι δεν ομιλώ καθώς οι δάσκαλοι σας. Σας είπα όσα ο ίδιος είδα, ήκουσα και εγνώρισα, δια να ωφεληθήτε από τα απερασμένα και από τα κακά αποτελέσματα της διχονοίας, την οποίαν να αποστρέφεσθε, και να έχετε ομόνοια. Εμάς μη μας τηράτε πλέον. Το έργο μας και ο καιρός μας επέρασε. Και αι ημέραι της γενεάς, η οποία σας άνοιξε το δρόμο, θέλουν μετ’ ολίγον περάσει. Την ημέρα της ζωής μας θέλει διαδεχθή η νύκτα του θανάτου μας, καθώς την ημέραν των Αγίων Ασωμάτων θέλει διαδεχθή η νύκτα και η αυριανή ήμερα. Εις εσάς μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο, οπού ημείς ελευθερώσαμε· και, δια να γίνη τούτο, πρέπει να έχετε ως θεμέλια της πολιτείας την ομόνοια, την θρησκεία, την καλλιέργεια του Θρόνου και την φρόνιμον ελευθερία.
Τελειώνω το λόγο μου.
Ζήτω ο Βασιλεύς μας Όθων! Ζήτω οι σοφοί διδάσκαλοι! Ζήτω η Ελληνική Νεολαία!

Πηγή : Εφημερίδα ΑΙΩΝ (13 Νοεμβρίου 1838)
olympia

Συμβαίνουν και ...αυτά!!!

by Captain

Και ύστερα λένε πως φταίει κι ο φονιάς!!!

by Captain

Φευ! στους 7000 ένστολους του ΛΣ που ευτυχώς είναι συνηθισμένοι στο "μποντζάρισμα" και δεν "ανακατεύονται".


Είναι ακατανόητη ή έτσι είθισται στα ανώτερα "υποστρώματα" του εν γένη δημοσιοπολιτικού βίου η αντιμετώπιση και η τελική δοθήσα μορφή της επαγγελόμενης προς εφαρμογή πολιτικής?

Διαχρονική η τάση των πολιτικών και της πολιτικής να κινούνται μέσα σε λαβυρινθώδεις δρόμους και σκιώδεις πρακτικές . Οι οποίες δε,
μπερδεύουν περισσότερο , όταν τα προβαλλόμενα επιχειρήματα για την εφαρμογή των πολιτικών είναι του τύπου ..... της "συμπεριλαμβανόμενης κοινής οραματικής πορείας" παραμερίζοντας έντεχνα την ουσία για να προσβάλουν τις ουδέτερες σκέψεις βάζοντας αυτες σε διλήμματα .

Οι Μακιαβελικές πρακτικές , οι αιμομικτικές Βοργιακές τάσεις , έχουν κατακλύσει την τελική μορφή που δίνεται στην εφαρμοζόμενη πολιτική.

Κάπως έτσι είδα σήμερα την παράδοση παραλαβή του νέου Αρχηγού του ΛΣ ο οποίος τελικά ανέλαβε μετά από εργώδεις περί της μιας εβδομάδας "διαβουλεύσεις-κρίσεις" των σοφών του ΚΥΣΕΑ και δη του Υπουργού κυρίου Χρυσοχοίδη.
Είναι να "ανακατεύεται" κανείς βλέποντας πως έγινε η επιλογή της Ηγεσίας-Αρχηγού του ΛΣ. Πρώτη φορά καταλαμβάνει την θέση του Αρχηγού ο πρώτος αποκόπτον το νήμα μεταξύ των "διαγωνιζομένων" και ο οποίος πριν είχε καταθέσει την "παραίτηση" του
ως Υπαρχηγός επειδή είχε ΔΙΑΦΩΝΉΣΕΙ με το αποπάτημα Προεδρικό Διάταγμα 189/09 που επέβαλε την κατακρεούργηση του Σώματος που πλέον έχει την τιμή να είναι η κεφαλή

Η προσωπικότητα του νέου Αρχηγού και δη ο άνθρωπος ΜΠΟΥΣΙΟΣ δεν έχει να προσμετρήσει
αφαιρετικά ή αθροιστικά στην τελική επιλογή για την εφαρμογή της πολιτικής Χρυσοχοίδη και στην τελική λύση που αυτός επέλεξε να δώσει ,αλλά ως η ιδιότητα του προσώπου που φέρει στολή και ξίφος και βρίσκεται κάτω από ένα ιδιαίτερο καθεστώς τιμής, .... η κριτική πρέπει να είναι αμίλητη για την αποδοχή του ρόλου που του ετέθη για να διαδραματίσει

Παράδοση παραλαβή με όλες τις τιμές. Με αλληλοκολακίες , αλληλοϋποσχέσεις αλληλοσύμπραξη και αλληλοσυνάφεια ήταν ενδεδυμένοι οι εκφωνηθέντες λόγοι στην σεμνή τελετή.
Τι προηγήθηκε και ο χρισμένος Αρχηγός κατέστη αμφιστρεφής? αυτοδιαψεύδοντας το σθένος το οποίο επέδειξε με την απόφαση του να "παραιτηθεί" ως Υπαρχηγός , και που με αυτόν τον τρόπο έδειχνε την αποστροφή του στο ΠΔ 189/09 ?

Η απάντηση είναι πικρή αλλά αληθινή. Η δόξα. Η θέση. Η καρέκλα. Το παζάρι της πολιτικής και ο πραματευτής της βρήκε την τιμή της εξαγοράς της συνείδησης.
Φευ! στους 7000 ένστολους που ευτυχώς είναι συνηθισμένοι στο "μποντζάρισμα" και δεν "ανακατεύονται".

Παρά αυτά ΘΑΝΑΣΗ ...καλή επιτυχία στο έργο σου.

Ο άγνωστος Χ
(Παρακολουθούσα και κοίταζα γύρω.
Θανάση ...είδες πόσα κεφάλια ήταν σκυμμένα ..έστω και σε στάση προσοχής???)

27.11.09

To φονικό εμβόλιο για την γρίπη (του Δρ. Γ. Κοεμτζόπουλου)

$$_F$$$$$_$$$$$$$_($$$$$$$$$$$$$)

- Τι άλλο συζήτησαν οι Παπανδρέου- Γρούεφσκι και Μπερίσα στις Πρέσπες;

Papandreou-Gruefski-BerishaΣε μια συμφωνία εννέα σημείων κατέληξαν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας κ.κ. Παπανδρέου, Γκρούεφσκι και Μπερίσα, για την προστασία και την ανάπτυξη του οικοσυστήματος των Πρεσπών. Μια προσεκτικότερη ανάγνωση των εννέα σημείων (παρατίθενται αναλυτικά πιο κάτω) εντοπίζει λέξεις και φράσεις που θα μπροούσαν να χρησιμεύσουν σε ευρύτερες συμφωνίες, κυρίως μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων. Η κοινή λχ, παραδοχή στην ανάγκη εδαφικής ακεραιότητας, κοινού οφέλους και καλής πίστης γύρω από την υπόθεση των Πρεσπών, θα μπορούσε να είναι μια καλή βάση για συζήτηση γενικότερων θεμάτων, και κυρίως των προβλημάτων που έχει η Αθήνα με την αλυτρωτική πολιτική των Σκοπίων. Από την άλλη μεριά, θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι από την ώρα που η Αθήνα αποδέχεται την καλη πίστη του κ. Γκρούεφσκι στη συνεργασία στις Πρέσπες, θα της είναι μάλλον δύσκολο να την αρνηθεί στις συζητήσεις για την ονομασία του γειτονικού μας κράτους και τη χρήση της (erga omnes κλπ). Σε κάθε περίπτωση η σημερινή εξέλιξη έχει ένα ενδιαφέρον και αναμένουμε να δούμε τους περαιτέρω κυβερνητικούς χειρισμούς. Παραθέτουμε τα εννέα σημεία της συμφωνίας Παπανδρέου, Γκρούεφσκι και Μπερίσα:

1. Αναγνωρίζουμε τη σημαντική εμπειρία που έχει αποκτηθεί από την τριμερή συνεργασία μας στο πλαίσιο του Πάρκου Πρεσπών από το 2000, μέσω της λειτουργίας της ενδιάμεσης Συντονιστικής Επιτροπής και της Γραμματείας και αναγνωρίζουμε τα καίρια στοιχεία που εμπεριέχονται στο Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Πάρκου Πρεσπών που έχει εκπονηθεί στο πλαίσιο αυτό, ως βάση για τη θεμελίωση της περαιτέρω διακρατικής μας συνεργασίας.

2. Προκειμένου να εξασφαλισθεί η ολοκληρωμένη προστασία του οικοσυστήματος και η γενικότερη βιώσιμη ανάπτυξη της Περιοχής της Λεκάνης των Πρεσπών, προσβλέπουμε με ευχαρίστηση στην υπογραφή, στις 2 Φεβρουαρίου του 2010, δέκατη επέτειο της δημιουργίας του Πάρκου Πρεσπών και Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, Συμφωνίας μεταξύ των τριών χωρών μας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως τέταρτο Συμβαλλόμενο Μέρος, σχετικά με την «Προστασία και Βιώσιμη Ανάπτυξη της Περιοχής της Λεκάνης των Πρεσπών», ως έκφραση της πρόθεσής μας να υλοποιήσουμε πλήρως την Διακήρυξη των Πρωθυπουργών από 2 Φεβρουαρίου 2000.

3. Στο πλαίσιο αυτό, και με βάση την εδαφική ακεραιότητα, το κοινό όφελος και την καλή πίστη, δεσμευόμαστε για την προώθηση της διμερούς και πολυμερούς μας συνεργασίας προκειμένου να:
- Ενταθεί η ολοκληρωμένη διαχείριση των υδατικών πόρων, με έμφαση τόσο σε θέματα ποιότητας όσο και σε θέματα ποσότητας των επιφανειακών και υπογείων υδάτων που περιλαμβάνονται στο σύστημα της Λεκάνης των Πρεσπών, συμπεριλαμβανομένης της εκπόνησης σχεδίων ολοκληρωμένης διαχείρισης διασυνοριακών λεκανών απορροής, σύμφωνα με τα ισχύοντα Διεθνή και Ευρωπαϊκά πρότυπα, πλαίσια και δεσμεύσεις,
- Προληφθεί, ελεγχθεί και μειωθεί η ρύπανση που επηρεάζει την Περιοχή των Πρεσπών, βάσει των βέλτιστων διαθέσιμων τεχνικών,
- Προστατευθούν οι εδαφικοί πόροι μεταξύ άλλων από τη διάβρωση και την υποβάθμιση,
- Προστατευθεί, διατηρηθεί και προωθηθεί η βιώσιμη διαχείριση της βιοποικιλότητας στην περιοχή της Λεκάνης των Πρεσπών μέσω μεταξύ άλλων του ελέγχου των αρνητικών επιπτώσεων των ανθρωπίνων/οικονομικών δραστηριοτήτων επί των φυσικών πόρων της Λεκάνης των Πρεσπών σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.

4. Προς την κατεύθυνση αυτή, δεσμευόμαστε να προωθήσουμε τα μέσα συνεργασίας μας προκειμένου να αναπτύξουμε κοινά σχέδια, στρατηγικές και μέτρα, στοχεύοντας στην αποτελεσματική ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στις τομεακές και οικονομικές δραστηριότητες στην Περιοχή της Λεκάνης των Πρεσπών όπως η γεωργία, ο τουρισμός, ο χωροταξικός σχεδιασμός, η αλιεία, η δασοκαλλιέργεια, η ανάπτυξη υποδομών και η ενέργεια, η διατήρηση της βιοποικιλότητας και της διαχείρισης των προστατευμένων περιοχών εντός της Λεκάνης των Πρεσπών.

5. Επιπροσθέτως, αναγνωρίζουμε τη συνεργασία σε θέματα ανάπτυξης ικανοτήτων, ανταλλαγής εμπειριών, πληροφόρησης και τεχνογνωσίας ως αναπόσπαστο στοιχείο των κοινών μας προσπαθειών, στοχεύοντας μεταξύ άλλων στη στήριξη της διαδικασίας μετάφρασης των τοπικών αναγκών σε συγκεκριμένα και έτοιμα προς χρηματοδότηση προγράμματα, μέσω εις-βάθος εκτιμήσεων και αξιολογήσεων, εστιάζοντας στην ανάπτυξη συνοχής, οικειοποίησης, ευθυγράμμισης και εναρμόνισης των σχετικών δράσεων.

6. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί σημαντική απειλή για τους υδατικούς πόρους και τα οικοσυστήματα, όπως οι Πρέσπες, επιδεινώνοντας περαιτέρω τα ευαίσθητα χαρακτηριστικά τους και δυσχεραίνοντας την επίτευξη των ανωτέρω στόχων, ενόψει της 15ης Συνόδου των Συμβαλλομένων Μερών της Σύμβασης Πλαισίου των ΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη το Δεκέμβριο του 2009, δεσμευόμαστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να συνεισφέρουμε σε μία ισχυρή και δίκαιη Συμφωνία στην Κοπεγχάγη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, που να συνάδει με τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και ευημερία.

7. Σε αυτούς τους άξονες, τονίζουμε την ανάγκη της συνέχισης ανάπτυξης γεφυρών μεταξύ των χωρών μας, ώστε να βελτιώσουμε το γνωστικό υπόβαθρο και την απόκρισή μας στις κοινές μας προκλήσεις μέσω εφαρμόσιμων, φιλόδοξων, σταθερών και πρακτικών δράσεων.

8. Υπό αυτό το πρίσμα, στηρίζουμε ενθέρμως μία Συμφωνία στην Κοπεγχάγη που θα δίνει τη δέουσα έμφαση στα θέματα προσαρμογής μέσω μεταξύ άλλων της δημιουργίας ενός Πλαισίου Δράσης για την Προσαρμογή που θα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των αποτελεσμάτων της Κοπεγχάγης και το οποίο θα διευκολύνει την ανάπτυξη μέτρων προσαρμογής και άμυνας προς τις αυξανόμενες κλιματικές διακυμάνσεις και την κλιματική αλλαγή, μέσω της εφαρμογής ολοκληρωμένων προσεγγίσεων σε επίπεδο λεκάνης απορροής, για την προστασία των ευαίσθητων οικοσυστημάτων και των λειτουργιών και υπηρεσιών τους, όπως αυτό των Πρεσπών, έως το 2012 και μετά.

9. Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε το Πάρκο Πρεσπών να αποτελέσει και να παραμείνει μοντέλο στο είδος του καθώς επίσης επιπρόσθετο σημείο αναφοράς για την ειρηνική συνεργασία μεταξύ των χωρών μας.-

τα πραγματα