ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

29.8.09

Mια μήνυση για μίμηση..

Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης

Tη Πέμπτη, 27.8.2009, η μη κυβερνητική οργάνωση με την επωνυμία «GREEN BELT-ΠΡΑΣΙΝΗ ΖΩΝΗ», δια του προέδρου της κ. Βασίλη Ξυπολυτά κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για να διερευνηθούν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Αττική από 21.08.2009 μέχρι και 23.08.2009, έτσι ώστε να εξεταστεί διεξοδικά η συμμετοχή (δια ενεργειών ή παραλείψεων) όλων των υπεύθυνων και να διαπιστωθούν οι ποινικές ευθύνες όσων από δόλο ή από αμέλεια, δια πράξεων ή παραλείψεων οφειλομένων νομίμων ενεργειών, συνέβαλαν στην εκδήλωση και επέκταση των ανωτέρων πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα την 21.08.2009, ημέρα Παρασκευή και κατά τις βραδινές ώρες εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χαράδρα στην περιοχή η οποία είναι γνωστή ως Σέσι Γραμματικού. Δυστυχώς για λόγους που θα πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος η πυρκαγιά αυτή έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις με αποτέλεσμα να επεκταθεί σε όλη τη βορειοανατολική Αττική και να καούν σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις πάνω από 200.000 στρέμματα δάσους.

Από την εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών που επί 3 ημέρες παρακολουθήσαμε όλοι αλλά και από τις δηλώσεις που έκαναν στα μέσα μαζικής επικοινωνίας την Κυριακή 23.8.2009 επίσημοι φορείς του Ελληνικού Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η εν λόγω πυρκαγιά και η εξαιτίας αυτής οικολογική καταστροφή πρέπει να οφείλεται σε εμπρησμό από πρόθεση. Η άποψη αυτή ισχυροποιείται και από τα στοιχεία που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπου αναφέρεται ότι στη συγκεκριμένη περιοχή απ όπου ξεκίνησε η φωτιά δεν υπάρχουν ούτε σπίτια, ούτε αποθήκες, ούτε στάνες αλλά ούτε καν δρόμοι.

Συνεπώς, σύμφωνα με τη στοιχειώδη λογική καθώς και από το σύνολο της διακινηθείσας πληροφόρησης προκύπτουν πραγματικά περιστατικά που στοιχειοθετούν την ύπαρξη, βαρύτατων ποινικών ευθυνών οι οποίες και πρέπει να καταλογισθούν.

Οι ευθύνες αφορούν στο ότι δεν τηρούνται οι στοιχειώδεις περιβαλλοντικοί όροι προστασίας του δάσους, πηγής ζωής για το λεκανοπέδιο της Αττικής και δεν ελέγχεται από τους αρμοδίους η τήρησή τους. Κατ’ αυτό τον τρόπο απαξιώνεται το οικοσύστημα και υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής όλων μας με άμεσο κίνδυνο της δημόσιας υγείας, καθώς και στο ότι από πράξεις ή παραλείψεις των αρμοδίων δημιουργούνται τα περιθώρια ώστε οι εμπρηστές που πάντα καιροφυλακτούν να δράσουν.

Επειδή για όλους εμάς, που με κάθε τρόπο προσπαθούμε να προστατέψουμε το περιβάλλον, η αναζήτηση και ο καταλογισμός των ευθυνών, πράξεων και παραλείψεων του κάθε υπευθύνου για την τεράστια οικολογική καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά αυτή, αποτελούν στοιχειώδη υποχρέωση.

Επειδή πρέπει να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος και να εξεταστεί η συμμετοχή, δια ενεργειών ή παραλείψεων, όλων των υπεύθυνων ώστε να διαπιστωθούν οι ποινικές ευθύνες όσων από δόλο ή από αμέλεια, δια πράξεων ή παραλείψεως οφειλομένων νομίμων ενεργειών, συνέβαλαν στην εκδήλωση και επέκταση της πυρκαγιάς, την 21.08.2009 έως και την 24.08.2009, στην περιοχή Σέσι Γραμματικού και στη συνέχεια σε ολόκληρη την περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής.

Επειδή η Μ.ΚΟ. μας κατά τα πρότυπα του διεθνούς κινήματος της Green Belt, έχει σαν κύριο σκοπό την ανάληψη δράσεων που θα συμβάλουν στη προστασία του περιβάλλοντος με πράξεις όπως οι δεντροφυτεύσεις δεκάδων χιλιάδων δένδρων τα τελευταία χρόνια αλλά και η διατύπωση τεκμηριωμένων θέσεων και η μεταφορά τεχνογνωσίας προς την πολιτεία επί θεμάτων προστασίας του περιβάλλοντος.

Ζητούμε από την Εισαγγελία Αθηνών να ασκήσει ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τις όποιες τελεσθείσες παράνομες πράξεις ή/και παραλήψεις, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα την καταστροφή τόσο μεγάλης έκτασης δάσους, την πρωτοφανή καταστροφή του περιβάλλοντος και τη θέση σε κίνδυνο της δημόσιας υγείας.

Στοιχεία Επικοινωνίας:
κ. Βασίλης Ξυπολυτάς,
Πρόεδρος GREEN BELT-ΠΡΑΣΙΝΗ ΖΩΝΗ

Τηλ: 6937338585

e-mail: info@greenbelt.gr

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ


Με την ευκαιρία της «έρευνας» (λένε!!) που γίνεται αυτές τις μέρες μπαίνουν μερικά καυτά ερωτήματα:

Υπάρχει αρχείο πρόσφατων ορθοφωτογραφιών που να δείχνουν όλα τα ενδιαφέροντα στοιχεία, κατάσταση δασικών δρόμων, αντιπυρικών ζωνών κλπ.;


Έχουν αξιοποιηθεί οι δυνατότητες που προσφέρει η Ευρωπαϊκη Υπηρεσία Διαστήματος στον τομέα δορυφορικής τηλεπισκόπησης;

Έχουν παρθεί υπ’ όψη οι απόψεις και εισηγήσεις των ερευνητών του Ινστιτούτου Τηλεπισκόπησης του Πανεπιστημίου Αθηνών;

Ποιος φορέας είναι αρμόδιος για την μέριμνα ενεργειών πρόληψης και την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού για το ενδεχόμενο δασικών μεγαπυρκαγιών;

Και πιο συγκεκριμένα, ποιος φορέας είναι αρμόδιος για την διενέργεια καθαρισμών στα δάση και γενικά σε όλους τους χώρους που έχει αρμοδιότητα το δημόσιο;

Και ποιος κρατικός φορέας είναι αρμόδιος για την επίβλεψη και αστυνόμευση των ιδιοκτητών οποιωνδήποτε ιδιωτικών εκτάσεων, ώστε οι ιδιοκτήτες να εκτελούν καθαρισμούς κλπ, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία;

Συνολικά πόσα χρήματα έχουν διατεθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό για πρόληψη πυρκαγιών πριν από τις φωτιές του 2007 και πόσα μετά, με ανάλυση ανά έτος και σε αναλογία με τα δαπανώμενα για καταστολή;

Ποιος ήταν ο ετήσιος προϋπολογισμός της Δασικής Υπηρεσίας τα έτη 2005, 2006 και 2007 και ποιος ήταν αντίστοιχα το 2008 και το2009;

Πως ακριβώς έχουν παρθεί υπ’ όψη οι μελέτες επιστημονικών φορέως για τις δασικές πυρκαγιές; Και συγκεκριμένα, πως και πόσο εφαρμόστηκε η μελέτη, αποτελούμενη από 3000 περίπου σελίδες, των 160 επιστημόνων που παρήγγειλε το Υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης επειγόντως τον Σεπτέμβριο του 2007 και από τότε παραμένει στα συρτάρια, αγνοημένη και ουσιαστικά απόρρητη για τους απλούς πολίτες;

Αν δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα, θα ακουστούν και θα καταγραφούν δημόσια οι απόψεις των επιστημόνων που την εκπόνησαν, για τις συνέπειες της «αμέλειας» αυτής και τη ζημιά που έφερε η καθυστέρηση; Ακόμα, πόσο γνωστές είναι οι μελέτες και απόψεις των επιστημόνων του ΕΜΠ (Αρχιτεκτονική), της Βιολογικής σχολής του Εθνικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, του ΕΘΙΑΓΕ και όλων των άλλων φορέων και ομάδων που παραλείπονται εδώ (για τεχνικούς λόγους);

Προβλέπεται στο μέλλον κάποια ενέργεια για ίδρυση ενιαίου φορέα για την αντιμετώπιση των δασικών μεγαπυρκαγιών; Ποιες είναι οι συνέπειες σήμερα της ανυπαρξίας παρόμοιου φορέα;

yannisbakopoulos@yahoo.com

«Η ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΑ, ΚΥΡΙΕ ΙΩΑΝΝΙΔΗ» ... ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ


Το άρθρο «Η ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΑ, ΚΥΡΙΕ ΙΩΑΝΝΙΔΗ» προοριζόταν να δημοσιευτεί στη μόνιμη στήλη μου στην εφημερίδα «ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» στο φύλλο του Σαββάτου 29/8/09
Για λόγους που ακόμα δεν γνωρίζω το άρθρο μου αυτό, που έχει σχέση με τον υποβιβασμό στην Δ’ κατηγορία του ιστορικού Απόλλωνα Καλαμαριάς, δε δημοσιεύτηκε.
Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα το γεγονός της φιλοξενίας του στις αναρτήσεις του blog σας
Ευχαριστώ

Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης
(Χάρρυ Κλυνν)

_____________________________________________________

Η ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΑ, ΚΥΡΙΕ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Εγώ και ο Γιάννης Ιωαννίδης είμαστε Θεσσαλονικείς. Γεννηθήκαμε και οι δυο σ΄αυτή την πόλη. Μόνο που εγώ είμαι και… Καλαμαριώτης και πέντε χρόνια μεγαλύτερός του.
Ο Γιάννης έπαιξε μπάσκετ στον ΑΡΗ από τα 15 του και αργότερα διέπρεψε ως προπονητής στους
Άρη, Λάρισα, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, αλλά και στην εθνική ομάδα. Εγώ παρά το γεγονός ότι ασχολήθηκα επαγγελματικά με το θέατρο και τη συγγραφή , συμμετείχα ενεργά στα αθλητικά πράγματα και η θητεία μου στο χώρο του αθλητισμού μετράει κάποια ευδόκιμα, θέλω να πιστεύω, χρόνια στην προεδρία του Απόλλωνα Καλαμαριάς και στην προεδρία της ΕΠΑΕ.
Ο Γιάννης από τις
εκλογές του 2004 κατέχει θέση βουλευτή στην Α' περιφέρεια Θεσσαλονίκης με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και μετά τις εκλογές του 2007 διορίστηκε στη θέση του υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού.
Ξέρουμε δηλαδή και οι δυο μας το αθλητικό «παιχνίδι» και από την «καλή» του και από την «ανάποδη». Μόνο που ο Γιάννης τώρα, ως αρμόδιος υφυπουργός για θέματα αθλητισμού, φαίνεται ότι το έχει παραμάθει!
Δεν εξηγείται διαφορετικά η στάση που κράτησε και η συμπεριφορά του, πάντα αυθόρμητος και εκρηκτικός, όταν του ζήτησα, Μάρτιο μήνα, να δούμε πως μπορεί να βοηθηθεί ο ιστορικός Απόλλωνας που βάδιζε με μαθηματική ακρίβεια προς τη διάλυση.
Δεν ασχολούμαι με ομάδες που τις χαρακτηρίζουν ύποπτες διαδρομές και ούτε έχω τη διάθεση να κάνω τίποτα, ήταν, αν θυμάμαι καλά, η απάντησή του που με άφησε, κυριολεκτικά, εμβρόντητο!
Ήξερες δηλαδή, φίλε Γιάννη, εδώ που τα λέμε όλη η Ελλάδα ήξερε, τα σημεία και τέρατα που συνέβαιναν στον Απόλλωνα και ως «πολιτεία θεματοφύλακας» δεν παρενέβης… Ήξερες ότι η διάλυση του Απόλλωνα ήταν επί θύραις και αρνήθηκε να τείνεις «χείρα βοηθείας»
Εξάλλου ίδια και πάλι ήταν η αντίδρασή σου όταν σε επισκέφτηκα στο γραφείο σου για να σου πω ότι είναι ανάγκη να δούμε από κοινού το πρόβλημα του Απόλλωνα…
…Μόνο που πίσω από την πλάτη μου έταξες στην προσωρινή διοίκηση του κ. Γ. Ιωσηφίδη 200.000 ευρώ τα οποία, βεβαίως, ουδέποτε έφτασαν στο ταμείο του Απόλλωνα…
Και τώρα, φίλε Γιάννη, που έβλεπες και ζούσες καθημερινά το ψυχορράγημα του Απόλλωνα τι έπραξες;
Τόσο εσύ, όσο και η αμαρτωλή ΕΠΑΕ, αφήσατε για 350.000 ευρώ και για χρέη που φορτώθηκαν στην πλάτη του Απόλλωνα από ανθρώπους που δεν έπρεπε με κανένα τρόπο να επιτρέψετε ποτέ να ασχοληθούν με τον Ελληνικό αθλητισμό, να πέσει δύο ολόκληρες κατηγορίες(!) μια από τις πλέον ιστορικές ομάδες της Θεσσαλονίκης … Δυο ολόκληρες κατηγορίες κύριοι… ΓΙΑ ΧΡΕΗ που της φορτώσανε στην πλάτη παράγοντες αμφιλεγόμενοι… Μπράβο σας!!!
Δεν έπραξες όμως το ίδιο, φίλε Γιάννη και για τις άλλες ομάδες της Θεσσαλονίκης που ίσως, και σίγουρα ήταν, σε πιο δύσκολη οικονομική θέση απ’ αυτήν του Απόλλωνα… Μέχρι και για τον ΟΦΗ του κ. Βαρδινογιάννη έβαλες μπροστά τα στήθια σου και καλώς έπραξες… Τον Απόλλωνα των Ποντίων, όμως, τον αφήσατε μόνο και αβοήθητο να οδεύει την οδό του μαρτυρίου…
…Για να θυμηθώ τα λόγια του πιο αγνού ίσως, αυτόνομου Απολλωνιστή , του διακεκριμένου Θεσσαλονικέα δημοσιογράφου Γιώργου Βιβιλάκη:
«Ο Απόλλων ευτύχησε να πέσει με Πρωθυπουργό Σαλονικιό και με Υφυπουργό Αθλητισμού Σαλονικιό…»
Η Καλαμαριά σας χαιρετά κ. Ιωαννίδη…

Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης
(Χάρρυ Κλυνν)

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΤΙΣ 18:00



Image Hosted by ImageShack.us


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ IRAKLIO WEB RADIO
ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΩΝ BLOGS ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ BLOGS ΚΑΙ ΤΟΥ IRAKLIO WEB RADIO ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ
http://irakliowebradio2.blogspot.com/

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1922 ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΥΡΠΟΛΟΥΝ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ


...Η ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ Ο ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ





Με κοροϊδέψατε...





Από όταν άρχισα να καταλαβαίνω τον κόσμο, άκουγα από γονείς δασκάλους, κατηχητές, την φράση «είσαι τυχερός που δεν γνώρισες τον πόλεμο». Όσο μεγάλωνα, εκεί στα εφηβικά μου χρόνια, η φράση συνδυαζόταν σαν σύσταση για τις εφηβικές μου αταξίες «είσαι τυχερός που δεν γνώρισες τον πόλεμο, εμείς οι παλιοί, που τον γνωρίσαμε, δεν τα κάναμε αυτά».

Το πρώτο μεγάλο βιβλίο της βιβλιοθήκης μου, που μου χάρισε ο παππούς μου, θύμα και αυτός του πολέμου, ήταν η ιστορία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ξεφυλλίζοντας το με τα παιδικά μου χέρια, έβλεπα στις φωτογραφίες του βιβλίου, νεκρούς σκελετωμένα κορμιά, κατεστραμμένα κτήρια, καμένη γη. Οι φωτογραφίες αυτές αποτυπώθηκαν στο μυαλό μου και αισθανόμουν τυχερός, που δεν ζούσα εκείνη την εποχή. Μεγάλωσα, λίγο η ανεμελιά των φοιτητικών χρόνων, λίγο ο κοινός εχθρός η δικτατορία, λίγο το επάγγελμα, τα βάσανα της οικογένειας και ο αγώνας της επιβίωσης, μ’ έκαναν και δεν συνειδητοποιούσα τους πολέμους, που γινόταν μακριά από την χώρα μας, που δυστυχώς ήταν τόσο κοντά μου και αισθανόμουν τυχερός που δεν γνώρισα τον πόλεμο.

Έπρεπε να μεγαλώσω αρκετά, για να συνειδητοποιήσω, ότι ζούσα μέσα στον πόλεμο. Εμφύλιος στην Ελλάδα αμέσως μετά το 1944, πόλεμος για την ανεξαρτησία της Κύπρου, πόλεμος το 1974 στην Κύπρο, πόλεμος στα Ίμια και όλα αυτά μέσα στην πατρίδα μου. Τώρα αν πάμε παραπέρα θα γράψω σελίδες για τους πολέμους, που έγιναν στον κόσμο μετά το 1944. Ψυχρός πόλεμος και παρ’ ολίγο πυρηνικός, πόλεμος στην Κορέα, Ταιβάν, Βιετνάμ Καμπότζη Ταυλάνδη, Λάος, Παλαιστίνη, Λίβανος, Ιράν, Ιράκ, Κουβέιτ, Ινδία, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σουέζ, Αίγυπτος, Αιθιοπία, Κογκό, Ουγκάντα, Λιβερία, Νιγηρία, σε ολόκληρη την Αφρική, Παναμά, Χιλή, Αργεντινή, Κολομβία, Κούβα, σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική., Ουγγαρία Πολωνία Ρουμανία, Τσετσενία, τέως Γιουγκοσλαβία, Αλβανία, Κόσοβο. Τι να πρωτοθυμηθώ, πόλεμοι παντού και όλοι στο όνομα της Ειρήνης.

Με κοροιδέψατε γονείς, δάσκαλοι και κατηχητές μου, ο Τρίτος παγκόσμιος πόλεμος άρχισε την ημέρα που τέλειωσε ο Δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος.

Μπορεί, όλοι εμείς οι τυχεροί, να μη νοιώσαμε το κάψιμο της σφαίρας, αλλά είμαστε τόσα χρόνια αιχμάλωτοι των συμφερόντων των υπερδυνάμεων και σήμερα της υπερδύναμης, δηλαδή είμαστε θύματα πολέμου.

( σημείωση : το κείμενο εστάλη απο φίλο αναγνώστη με mail , η πηγή του μου είναι άγνωστη)

28.8.09

ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ....... "ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ"!!!!!!!!!!

ΑΛΕΚΑ ΠΕΣ "ΑΛΕΥΡΙ" ...Ο ΤΥΠΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΣΟΥ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ

Καμία εμπιστοσύνη στις συμβιβασμένες ηγεσίες
Πλατύ κάλεσμα συμμετοχής
Καθημερινές εξορμήσεις στους τόπους δουλειάς
Να μπει φραγμός στα αντεργατικά σχέδια

Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε θα έπρεπε να αμείβονται όπως όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου βάση της ΣΣΕ του ΣΕΜΕΕ. Και όχι βάση της εργοστασιακής σύμβασής εργασίας της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ που καταργεί κάθε δικαίωμα και δίνει μισθούς πείνας και εξαθλίωσης για την εργατική οικογένεια.

Το
πουλημένο στην εργοδοσία εργοστασιακό σωματείο της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ δεν αντιδρά ποτέ και πλειοδοτεί σε μέτρα στήριξης του κεφαλαίου. Τα πουλημένα στην εργοδοσία της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ κομματικά στελέχη του κκε στηρίζουν την αυθαιρεσία και απολαμβάνουν τις οικονομικές ενισχύσεις και τις απευθείας αναθέσεις του αστικού κράτους που ζητούν από τον εργάτη να πολεμήσει και να καταστρέψει.
Κοροϊδεύουν το λαό για τα οικονομικά τους συμφέροντα.


Κίνημα Τυπογράφων
Η οργή να γίνει ταξικός ξεσηκωμός
Να κατακτήσουμε την κοινωνική μας αποστολή
Για μια αξιοπρεπή στάση ζωής---
===========================================================================

ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ: ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΛΟΒΟΤΟΜΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ....

ΟΤΑΝ ΚΟΙΤΑΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ....




ΑΠΟΣΤΟΛΗ
ΧΡΟΝΟΣ

Όταν κοιτάς από ψηλά μοιάζει η γη με....χωράφια! Κι όμως αυτή είναι η πραγματικότητα. Πριν περίπου 15 χρόνια η ευρύτερη περιοχή της λίμνης του Μαραθώνα είχε ξανακαει από φωτιά που είχε ξε-κινήσει πάλι από το Γραμματικό. Όπως λοιπόν βλέπετε από αυτή την αεροφωτογραφία όπου πέρασε η φωτιά η γη οργώθηκε και αναδασώθηκε!



Όχι από πεύκα φυσικά αλλά με ελιές και αμπέλια! Όποτε μην τρέφετε αυταπάτες. Το κλασικό σλόγκαν ''ότι δασός κάηκε θα ξαναγινεί δασός '' είναι απλά παρηγοριά στον άρρωστο. Η πραγματικότητα είναι άλλη. Ότι κάηκε θα γίνει χωράφι, οικόπεδο , βίλα .

Οι ντόπιοι που έτριβαν τα χέρια τους και ακόνιζαν τ΄ αλέτρια τους ήξεραν ότι αυτή η φωτιά είναι περισσότερα κτήματα.
Δείτε εδώ...
Μέσα σε δασική έκταση που έχει αρχίσει η φυσική αναδάσωση και 100 μέτρα από την λίμνη, εμφανίστηκε χωράφι με ελιές...


Σε όλη την περιοχή που γυρίσαμε η ίδια εικόνα....




Θέλετε και άλλες αλήθειες?
Διαβάστε και αυτό όπως ήρθε στα χέρια μου....
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ!
Η κυβέρνηση αντί ν ασχολείται με την επανόρθωση των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς του 2007 στην Πάρνηθα ετοιμάζεται να φυτέψει στους πρόποδες της τσιμέντο της τάξης των 500.000 κυβικών μέτρων!
Με το ΠΔ 40707/2008 ΜΙΑ ΕΚΤΑΣΗ 495.000 τ.μ. κοντά στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, εξαιρείται από καθεστώς προστασίας της Πάρνηθας και μετατρέπεται σε βιομηχανική επιχειρηματική περιοχή ΒΕΠΕ.
Εκτός τούτου εγκρίθηκε η οικοδόμηση τμήματος της έκτασης 216 στρεμμάτων από την ιδιωτική εταιρεία ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ-ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Α.Ε για την δημιουργία << ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ >> όπου θ αναπτυχθούν εγκαταστάσεις 134 εταιρειών....
Ορίστε η περιοχή που θέλουν να το κάνουν...


Όπα η λίμνη στο βάθος...Ο Μαραθώνας...Χμμ τελικά ''αυτοί'' λειτουργούν βάση σχεδίου... Και εμείς κοιμόμαστε σε βαρύ λήθαργο....????









ΚΕΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟΣ
πηγήpaysanias

ΕΛΑ ΑΛΕΚΑ;


Επειδή όπου ναναι θα αρχίσουν να μας ζαλίζουν με την αναγνώριση των κολλεγίων τα καλόπαιδα της ΚΝΕ και του ΣΦΥΡΙΖΑ, ας διαβάσουμε λίγο τί είπε η Γ.Γ. του Σταλινικού ΚΚΕ:


http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=16/1/2007&id=8425&pageNo=8&direction=1

Και με την ευκαιρία, επειδή είπα για το Deree. Χτες έγραψε η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" ότι έχω στείλει την κόρη μου στο Deree. Οντως, έτσι είναι. Ενα παιδί αν δεν μπορεί ή δε θέλει να πάει στο Πανεπιστήμιο, δεν έχει διέξοδο στην Ελλάδα, τι θα κάνει μετά το Λύκειο. Κάπου πρέπει να πάει.


Ε, αυτό ακριβώς λέμε και εμείς κυρία μου!

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να στείλουμε τα παιδιά μας στα ΜΑΥΡΟΚΟΚΚΙΝΑ ΤΣΑΝΤΗΡΙΑ που δήθεν ονομάζετε Πανεπιστήμια!

Έτσι δεν είναι κυρία Γάμα-Γάμα;

Aλλά δεν φταίτε εσείς, φταίνε ΤΑ ΖΩΑ, ΟΙ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΙ οπαδοί σας.Χάθηκε κα ΓΑΜΑ-ΓΑΜΑ, να πάρει η Βασιλεία (τί κομμουνιστικό όνομα αλήθεια) μια υποτροφία για το..Πανεπιστήμιο της Κούβας;

Aλλά αφού απευθύνεστε σε ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΥΣ καλά κάνατε. Σιγά μην ξυπνήσουν...

ΕΠΑΣ-ΕΠΑΛ

Όλοι γνωρίζετε το Paint ball... το PAIN BALL το ξέρατε;

Οι δύο τύποι στο video υποτίθεται πως είναι κολλητοί.

Ο ένας απ' τους δύο λοιπόν ξαφνικά και μέσα στην άγρια νύχτα, αποφασίζει να δώσει μία διαφορετική διάσταση στην φιλία τους... κάτι ρε παιδί μου, έτσι για να σπάσει τη μονοτονία!

Του ήρθε στο μυαλό το αγαπημένο τους
«παιχνίδι»... το Paint Ball!!

Δείτε πως αποδεικνύεται άνετα γι' ακόμα μία φορά το γνωστό και Θεϊκό "Η Βλακεία είναι ανίκητη"












.


fatsa

27.8.09

Δυο εικόνες, λόγια περιττά..

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Τον παρατήρησα από την αρχή της διακυβέρνησης Καραμανλή. Φάτσα χαρακτηριστική, που σε καμία περίπτωση δε συνάδει με τη θέση του. Σωματοφύλακας Πρωθυπουργού είναι, για ταβερνιάρη ή μεγαλοπαράγοντα τον κάνεις. Τον είδα ένα βράδυ στο Central, στη πλατεία Κολωνακίου. Σημείωσα το βουλιμικό τρόπο που κοιτούσε κάθε θηλυκό που περνούσε.
Εκεί, κάποιος που δεν τον γνώριζε, άνετα τον περνούσε για νεόπλουτο νεοέλληνα με φαλάκρα, κοιλάρα και ύφος μπερμπάντη παντρεμένου.
Τον ξαναείδα σε μια ομιλία του Αφεντικού του. Καθόμουν πολύ κοντά στην εξέδρα. Εκείνος φλέρταρε ασύστολα με αντικειμενικά ωραίες καραμανλίτσες που καθόταν μπροστά-μπροστά για να χειροκροτήσουν τον ηγέτη τους. Το πεδίο του περιορισμένο. Αναρωτήθηκα τί θα μπορούσε να κάνει κάποιος βαλτός. Όχι εγώ. Τον συμπαθώ τον Πρόεδρο και κάθε κριτική μου είναι από αγάπη και ενδιαφέρον. Το επίθετό του, Σταϊκούρας. Συγγενής και συνονόματος με τον τότε στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού.
Τον παρατήρησα από την αρχή της διακυβέρνησης Καραμανλή.
Φάτσα χαρακτηριστική, που σε καμία περίπτωση δε συνάδει με τη θέση του.

Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού
είναι, για γραφιά καταπιεσμένο από το αφεντικό του τον κάνεις. Τον είδα ένα μεσημέρι στο Da Capo, στη πλατεία Κολωνακίου. Σημείωσα ότι μέρα μεσημέρι, έπινε σαμπανιζέ κρασί σε λεπτό κολονάτο. Συνοδεύοταν από καλλονή και ήτο πιο διακριτικός στην έμπροσθεν γυναικεία πασαρέλα.
Αν στις κοινωνικές σχέσεις ισχύει το "δείξε μου το φίλο σου να σου ποιός είσαι", στις επαγγελματικές ισχύει σίγουρα το "δείξε μου το συνεργάτη σου να σου ποιός είσαι"..Στη δε πολιτική, η σημασία στη δύναμη της εικόνας είναι πρωταρχική, η επιρροή των αισθητικών επιλογών καταλυτική και η παρουσία των συνεργατών καθοριστική. Χαρακτηριστικά τα επιτυχημένα παραδείγματα των αντρών της προσωπικής φρουράς των πρώην πρωθυπουργών. Από το σήμερα, ξεχωρίζει σ΄αυτό το τομέα (αλλά και γενικότερα στην πολύ καλή οργάνωσή και επιλογή των συνεργατών της) η κ. Μπακογιάννη.
Εύλογα, θα αναρωτιόταν κάποιος.. "όταν επιλέγεις αυτόν για προστασία, πώς να σε εμπιστευτώ να προστατέψεις το κράτος;;"
Eύλογα, θα αναρωτιόταν κάποιος.. "όταν επιλέγεις αυτόν να σε εκπροσωπεί, πώς να σε εμπιστευτώ να εκπροσωπείς εμένα;;"

Είμαστε λαός ανάξιος της Δημοκρατίας…

Θέλει αρετή και υψηλό δείκτη νοημοσύνης η Δημοκρατία

Παρακάμπτοντας τη νομική σκόπελο, το Pirate Bay επιστρέφει


Μόνο για μια ημέρα κατάφερε η σουηδική Δικαιοσύνη να κρατήσει offline το Pirate Bay. Ο δημοφιλής δικτυακός τόπος ανταλλαγής αρχείων φαίνεται ότι βρήκε νέο πάροχο πρόσβασης και λειτουργεί την Τετάρτη κανονικά.

Η τελευταία νομική περιπέτεια ξεκίνησε τη Δευτέρα, όταν περιφερειακό δικαστήριο της Στοκχόλμης απείλησε με πρόστιμο 50.000 ευρώ τον πάροχο πρόσβασης Black Internet, μέσω του οποίου συνδεόταν στο Διαδίκτυο το Pirate Bay.

H δικαστική απόφαση είχε στόχο να εμποδίσει τη λειτουργία του διαδικτυακού τόπου μέχρι να εκδικαστεί η νέα αγωγή που έχει καταθέσει εναντίον του η κινηματογραφική βιομηχανία.

Τέσσερις άνδρες που βρίσκονται πίσω από το .........

Pirate Bay έχουν ήδη καταδικαστεί σε ένα χρόνο φυλάκισης για συνέργια σε παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας. Ορκίζονται όμως να συνεχίσουν τον κηρυγμένο πόλεμό τους κατά του copyright.

Η λειτουργία του δικτυακού τόπου κινείται σε μια νομικά γκρίζα περιοχή, καθώς τα πειρατικά αρχεία δεν αποθηκεύονται στους δικούς του διακομιστές, αλλά βρίσκονται διασκορπισμένα στους υπολογιστές των ίδιων των χρηστών.

Οι υπεύθυνοι του Pirate Bay υποστηρίζουν ότι οι χρήστες του σε όλο τον κόσμο ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια.

Πηγή: in.gr


filiatra

Δεν έφταιγε η έλλειψη αντιπυρικών ζωνών, αλλά το...ΑΑΑ.



Η Αδιαφορία, η Απληστία, και η Ανικανότητα (εσκεμμένη η έμφυτη), που χαρακτηρίζει τους Δημοτικούς Άρχουντες Πεντέλης και όμοιρων Δήμων.
Κλικ στις φωτό για να δείτε τους φαρδείς δρόμους (ξεκίνησαν σαν αντιπυρικές ζώνες) τους οποίους η φωτιά διέσχισε ανενόχλητη, αφού οι αντιστασιακοί Κοινοτάρχιδες ήταν απασχολημένοι να δίνουν συνεντεύξεις στους Χαριτάτους.
Σύντομα οι αποδείξεις για το ΑΑΑ!..
adena

ΣΣσσσςςςς..., ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΑΘΕΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΚΑΜΕΝΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ, ΣΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΘΟΡΙΑΣ ΤΗΣ, ΛΕΑΝΔΡΟ ΡΑΚΙΝΤΖΗ.


Φρέσκια είδηση . Η κυβέρνηση των πυρκαγιών, ανάθεσε πριν από λίγο στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή, που ο Καραμανλής τον διόρισε πριν 5 χρόνια σαπίλας, για να ερευνήσει "τυχόν" υπάρχουσες ευθύνες .....κυβερνητικών στελεχών του ....Καραμανλή!!!!! στο θέμα της ολιγωρίας και των εκτεταμένων καταστροφών, από τις τελευταίες πυρκαγιές, κυρίως στην ανατολική Αττική!!!
Ο Λέανδρος Ρακιντζής, πρόσφατα είχε επισκεφθεί τον George A. Papandreu, και του απέσπασε υποστήριξη, για ανανέωση της προηγούμενης ανύπαρκτης κατ' ουσία θητείας, εντός του προσεχούς Σεπτεμβρίου.
Ο Λέανδρος Ρακιντζής, είναι ο Αρχιεπιθεωρητής όλων των Αρχιεπιθεωρητών (τυπικά και του Σαμπατακάκη - ουσιαστικά να το πει ο ίδιος) και 2.500 !!!! επιθεωρητών και ελεγκτών σε όλα τα Υπουργεία. Είναι ο ίδιος που του φταίνε αορίστως όλοι και βγάζει την ουρά του πάντα απέξω, ισχυριζόμενος, ότι έχει πολύ λίγους ....επιθεωρητές και πως τάχα πρέπει όλα που είναι υπ' αυτόν, να τεθούν ......υπ' αυτόν!!!!!
Φταίνε τα γλωσσομπουρδουκλώματα?????
Φταίνε οι Σαμπατακάκηδες, που οι κακές γλώσσες λένε, πως δήθεν είναι προϊστάμενοι του αρχιγενικού, κάπου αλλού?????.......
Καλέ μου φίλε, που βασανίζεσαι να διαβάζεις εξοντωτικά ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΙΕΣ ΑΠΟΚΡΥΦΕΣ ΓΡΑΦΕΣ, μη περιμένεις να σου πω, αν αυτά τα καραγκιοζιλίκια, είναι για γέλια ή για κλάματα ή/και για οργή....
Μπορώ να σου πω, μη τους φοβάσαι, κάνε τους να φοβηθούν και τη σκιά σου, κι όταν τους δεις με χεσμένα τα σκατοβράκια τους, ρίξε όσο χαχανητό αντέχει η καρδιά σου.
Μέχρι τότε, η ΑΔΙΑΦ(θ)ΟΡΙΑ τους θα συνεχίζεται......

ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ

Παρένθετο ερώτημα. Προς τον Αρχηγό του ΠΑ.ΣΟ.Κ.


Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Mε φοβίζει η δήλωση του κ. Νίμιτς "
Οι διαπραγματεύσεις (για το Σκοπιανό) αναβάλλονται μέχρι να προκύψει νέος πρωθυπουργός..", γιατί είναι γνωστές οι θέσεις του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για το θέμα.

Μια πρόσφατη επίσκεψή μου στο τόπο καταγωγής μου, τη Σαμαρίνα Γρεβενών (βλ.π. φωτο.), ένα μέρος που οι θύμησες είναι έντονες, συγκινησιακές και ευχάριστες, ένας νέος φόβος μου αναζωπυρώθηκε.

Εκεί λοιπόν, στο υψηλότερο χωριό των Βαλκανίων και στη "πρωτεύουσα" των βλαχοχωρίων, έπεσε στα χέρια μου το βιβλίο του
Γ. Έπαρχου, "Αυτοί είναι οι βλάχοι" (εκδόσεις Γαβριηλίδης). Στο πρόλογό του, ο Σεραφείμ Φυντανίδης γράφει: "Υπάρχουν μερικά θέματα που θεωρούνται "ταμπού" στην Ελλάδα. Ιδίως θέματα που αφορούν εθνότητες, μειονότητες, γλωσσικά ιδιώματα. Υπάρχουν και παρεξηγημένες έννοιες, σε σχέση με τα θέματα αυτά.
Η λέξη "Βλάχος" έχει καταντήσει να σημαίνει τον χωριάτη, τον αγράμματο, τον άξεστο.

Η περίπτωση των βλάχων είναι μοναδική. Η καταγωγή τους, η γλώσσα τους, δεν έχει ομοιότητα με τις περιπτώσεις που αναφέραμε (Αρβανίτες, Τσιγγάνοι, Σλάβοι, Άβαροι Φράγκοι).
Βίαιη εισβολή βλάχων δεν μαρτυρείται στην ιστορία. Η γλώσσα τους λατινογενής, παραπέμπει στους αιώνες της Ρωμαϊκής κατάκτησης. Υπάρχει αρκετό μυστήριο αλλά και στερεή βεβαιότητα: όσοι λέγονται βλάχοι στον τόπο μας, αισθάνονται περισσότερο Έλληνες ακόμα και από αυτούς που υποστηρίζουν ότι είναι και ευθέως απόγονοι του Περικλή.
Οι δρόμοι μας είναι γεμάτοι από ονόματα εθνικών ευεργετών που ήταν βλάχοι.
" Και πράγματι έτσι είναι. Θέτω όμως ένα απλό ερώτημα στο κ. Παπανδρέου ή δευτερευόντως στους Τομεάρχες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για θέματα εξωτερικής πολιτικής και για τον Πολιτισμό. Συνεχίζει να πιστεύει ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ ότι οι Έλληνες Βλάχοι αποτελούν εθνική μειονότητα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας και τη προσοχή σας. ΥΓ Αν δε λάβω απάντηση, θα θέσω το ίδιο ερώτημα στο κ. Βαλιανάτο..

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΑΣ-ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ


http://atlasmusic.blogspot.com/2009/08/blog-post_3489.html

http://paronetol.blogspot.com/2009/08/blog-post_997.html

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2009/08/blog-post_3124.html

http://neemo.gr/cluster1085606.php

http://www.verianet.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1912&Itemid=43

http://alfeiospotamos.blogspot.com/2009/08/blog-post_26.html

http://www.greekbloggers.com/feed/?page=4

Αγαπητοί κύριοι της κυβέρνησης
Αγαπητοί βουλευτές του Νομού Ηλείας
Αγαπητέ Νομάρχη


Η Αιτωλοακαρνανία είχε Πανεπιστημιακά τμήματα.Η Ηλεία δεν έχει κανένα.Το πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο ιδρύθηκε το 1998.Δεν είχε όνομα.Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης το βάφτισε "Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας".Ο ιδρυτικός νόμος του 1998 καθόριζε τη μετεξέλιξή του σε αυτόνομο πανεπιστήμιο. Μέχρι την αυτονόμησή του υπάγόταν διοικητικά και επιστημονικά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η εκκρεμότητα της αυτονομίας κρατούσε μέχρι πρόσφατα. Η εκάστοτε πρυτανεία των Ιωαννίνων δεν προωθούσε με τον ρυθμό που έπρεπε τα ζητήματα της Πανεπιστημιακής Σχολής Αγρινίου για δύο λόγους που ξέρουν καλά οι γνωρίζοντες τα πράγματα από μέσα. Τα Ιωάννινα έχουν οικονομικά οφέλη από το Αγρίνιο και βέβαια στις καθηγητικές θέσεις προωθούν τους ημετέρους. Το δυναμικό του Αγρινίου: τρία τμήματα με υψηλό δείκτη επιστημοσύνης τρία μεταπτυχιακά με πολύ καλό επιστημονικό επίπεδο, 1.550 φοιτητές εν ενεργεία, περίπου πενήντα καθηγητές (μέλη ΔΕΠ), άλλοι τόσοι διδάσκοντες με τον νόμο 407, δώδεκα εργαστήρια καλά εξοπλισμένα, δύο ιδιόκτητα κτίρια 5.000 τ.μ., έτοιμη έκταση 500 στρεμμάτων για πανεπιστημιούπολη, μια Αιτωλοακαρνανία που έχει τεράστιες δυνατότητες όχι μόνο για ανάπτυξη πανεπιστημιακών τμημάτων, αλλά και ερευνητικών κέντρων στις πόλεις της, κέντρα μελέτης ορεινών όγκων, υδροβιοτόπων, υδατικών πόρων, φυσικών πόρων σε μια ευλογημένη περιοχή με ιστορία 5.000 ετών.


Οι Αιτωλοακαρνάνες τα κατάφεραν....ΕΣΕΙΣ ΗΛΕΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ;

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΟΜΑΔΙΚΑ.ΕΧΕΤΕ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΣΧΟΛΗ.ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ Ο ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΗΛΟΦΑΓΩΜΑ.ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ;

ΑΙΔΩΣ ΗΛΕΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΟΣΚ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Για τον κ. Υπουργό Παιδείας

Θέμα: «Άρνηση κατάθεσης εγγράφων για αναθέσεις έργων του ΟΣΚ»


Κύριε Υπουργέ,

Με τις υπ’ αρ. 13565/537/30-1-09, 17416/756/8-4-09 και 472/16/18-6-09 ερωτήσεις μας, είχαμε ρωτήσει και ζητήσει στοιχεία σχετικά με τις αναθέσεις κατασκευής έργων από τον ΟΣΚ (Σχολικά Κτίρια κλπ) για την περίοδο Μάρτιος 2004 μέχρι 9/7/08.

Αντί να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις αλλά και τα έγγραφα που ζητήθηκαν για δεκατρία (13) συγκεκριμένα έργα, απαντήσατε εν μέρει μετά από 5 μήνες (!!) με την υπ’ αρ. 12002/ΙΗ/3-7-09 απάντησή σας και στην ουσία αρνηθήκατε να καταθέσετε στη Βουλή τα έγγραφα που σας είχαμε ζητήσει, με την ανυπόστατη δικαιολογία ότι «λόγω του ιδιαίτερα μεγάλου όγκου, βρίσκονται συγκεντρωμένα στα Γραφεία του ΟΣΚ και είναι στη διάθεση των ερωτώντων Βουλευτών προκειμένου να λάβουν γνώση».

Και προκύπτει το ερώτημα: Εσείς ως εποπτεύων Υπουργός, μετά την ερώτησή μας τα ελέγξατε; Ή υιοθετήσατε αβασάνιστα τις απόψεις των εμπλεκόμενων υπηρεσιακών του Υπουργείου σας;

Τι υποκρύπτει άραγε η προσπάθεια να μη κατατεθούν στη Βουλή τα έγγραφα;

Επειδή δεν προτιθέμεθα να λάβουμε απλώς γνώση των ζητουμένων εγγράφων αλλά να τα ελέγξουμε,

Παρακαλείσθε:

  1. Για την κατάθεση στη Βουλή όλων των στοιχείων που ζητήθηκαν με την υπ’ αρ. 13565/537/30-1-09 ερώτησή μας, δηλαδή:

    Α. Τα πρακτικά των Επιτροπών των Διαγωνισμών

    Β. Τα πρακτικά των Επιτροπών της εισήγησης για ανάθεση

    Γ. Τις κατακυρωτικές αποφάσεις ανάθεσης των έργων.

  1. Για την απάντηση όλων των ερωτημάτων που τέθηκαν με την παραγρ. 1 της 13565/537/30-1-09 ερώτησής μας, δηλαδή αν έχουν υπάρξει καθυστερήσεις στην κατασκευή σχολικών κτιρίων, ποίων, ποιος ο συμβατικός χρόνος παράδοσης, πότε παρεδόθησαν και ποιες –συγκεκριμένα – οι επιβληθείσες κυρώσεις.


Ο Ερωτών και Αιτών Βουλευτής



Μιχάλης Καρχιμάκης

26.8.09

Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ¨ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ» ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΘΩΚΟ;

κυπρος

Του Κώστα Λάμπου

Καμένη από χέρι.


Σίγουρα είναι καλύτερα να καίγεσαι παρά να λιώνεις. Ακόμα όμως, δεν έχω δει εκείνον που αναγεννήθηκε από τις στάχτες του. Και δε νομίζω ότι θα τον αντικρίσω στο πρόσωπο του κ. Καραμανλή. Η κυβέρνησή του είναι «απανθρακωμένη» και μ’ αυτή θα πορευτεί ως το τέλος. Είναι καμένη από χέρι για δύο λόγους.

Πρώτον, διότι ο Απόγονος ακούει τον Κουφό Βασιλιά, έναν παλαιολιθικό κρατιστή που καταστρέφει την οικονομία με σουφλιανόμικς.

Δεύτερον, γιατί ο κομπλεξισμός κατωτερότητας του πρώην Μεγαλοεκπροσώπου Τύπου, διατηρείται με τη μορφή κολλητικής νόσου και μετά τη φυγή του. Αλλιώς δεν δικαιολογείται η διατήρηση στο πιο νευραλγικό πόστο του κ. Αντώναρου. Πίστευα ότι η δήλωσή του «τα πεύκα όσο όμορφα κι αν είναι, είναι επιβαρυντικός παράγοντας για τη κατάσβεση των πυρκαγιών» είναι ικανή για την αντικατάσταση ενός ανθρώπου, με εμφανώς ακατάλληλο ηχόχρωμα φωνής και παρουσιαστικό δυσανάλογο της δουλειάς που του έχει ανατεθεί.

Μ’ αυτά τα αποκαΐδια θα πορευτεί ως το τέλος και ανασχηματισμός δε θα γίνει για δύο λόγους, που στην ουσία είναι ένας και ακούει στο παρατσούκλι «σαρακατσάνος». (Ο συμπαθής Πρωθυπουργός μάλλον δε γνωρίζει ότι μέχρι πρόσφατα στα χρόνια της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, οι σαρακατσάνοι έμεναν σε κονάκια και γνωρίζουν πώς να διαβιώνουν σε αντίξοες συνθήκες και να προοδεύουν.

Τις δε εστίες φωτιάς, τις ανάβουν μόνο και δε καίγονται απ’ αυτές, λόγω πονηρίας και όχι ευφυΐας, όπως λανθασμένα έχει επικρατήσει).

Πρώτον, το επισφαλές «151» είναι βέβαιο ότι ενδυναμώνει δυσαρεστημένους από ενδεχόμενες κυβερνητικές αλλαγές.

Δεύτερον, ο κ. Καραμανλής μάλλον σαγηνεύτηκε από τη ρήση του κουμπάρου του, «Καραμανλής ή χάος», και αυτό θα εκμεταλλευτεί ο Υπουργός των Μεγάλων Έργων και αναδείξας ενός νέου ΤΙΤΑΝοεργολάβου. Αν αυτή τη στιγμή η διαφορά των δύο κομμάτων αγγίζει τις 10,7 μονάδες όπως φημολογείται, θα πάμε σε εκλογές, κυβέρνηση δε θα σχηματιστεί, θα γίνει συνεργασίας για λίγους μήνες, με πρωθυπουργό «μεταβατικό» έναν που δε γνωρίζει καν ξένες γλώσσες, αλλά έχει την εύνοια των MEGάλων συγκροτημάτων.

Και όλα αυτά απότοκα της καθυστέρησης Καραμανλή, που άργησε να κάνει την έγκαιρη υπέρβαση, την απαιτούμενη αποτοξίνωση, την επιβεβλημένη απεξάρτηση αρχικά από «λοχαγούς», έπειτα από «βαρίδια», στη συνέχεια από «νταβάδες», μετά από τη Κόρη Δελφίνο και τώρα από τη λαρισαία νταντά.

Του Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη

Η ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ"...... ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ??? Ή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ "ΜΙΑ"???


«η άσκηση Παρμενίων δεν θα πραγματοποιηθεί γιατί εμπλέκονται και πολιτικές αρχές σ’ αυτήν, όπως το ΥΠΕΞ, το ΥΠΕΣ, Περιφέρειες, νομαρχίες, η ΕΛΑΣ, η Ολυμπιακή».
Πηγή piazza

ΑΥΤΟ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΘ.Α


Η ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗ ....ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΙΧΝΕΙ!!!!!

ΛΕΤΕ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ......ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ???

Ή

Ο ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ "ΚΟΒΕΙ" ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ????

Ερωτηματικά για τη χρηστή & διαφανή διαχείριση των πόρων τόσο του Γ ΚΠΣ όσο και του ΕΣΠΑ για την Περιφ. Κρήτης

E Ρ Ω Τ Η Σ Η

Για τους κ. κ. Υπουργούς Οικονομίας και Εσωτερικών

Θέμα: «Εγείρονται πολλά ερωτηματικά ως προς τη χρηστή και τη διαφανή διαχείριση των πόρων τόσο του Γ’ ΚΠΣ όσο και του ΕΣΠΑ για την Περιφέρεια Κρήτης».

Είναι πλέον παγκοίνως γνωστή η μεθόδευση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για μεταφορά εκτελεσμένων έργων του Γ΄ΚΠΣ στα Προγράμματα (Τομεακά και Περιφερειακά ) του ΕΣΠΑ, με προφανή σκοπό την άμεση εκταμίευση κοινοτικών πόρων και την κάλυψη, με τους πόρους αυτούς, της δεινής δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας.

Ήδη δε, έχει ζητηθεί από τους φορείς να συναινέσουν στην όλη διαδικασία, συμπράττοντας στη μεθόδευση αυτή.

Είναι επίσης πασιφανές ότι με τη μεθόδευση αυτή, δεσμεύονται πόροι της προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ 2007-2013 με έργα ήδη εκτελεσμένα και συνεπώς απομειώνονται ισόποσα οι πόροι του ΕΣΠΑ και οι αναπτυξιακές ευκαιρίες του τόπου.

Επιπρόσθετα δε, οι ρυθμοί έκδοσης προσκλήσεων για υποβολή προτάσεων στο ΕΣΠΑ, τόσο στα Τομεακά όσο και στα Περιφερειακά Προγράμματα , είναι εξαιρετικά αργοί, γεγονός που εντείνει τον προβληματισμό και την αγωνία μας για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Περιφέρεια Κρήτης , για την οποία έχουν εκδοθεί προσκλήσεις ύψους 178 εκατ. Ευρώ από τα συνολικά 564 εκατ. Ευρώ που είχαν διατεθεί για την Κρήτη από το ΠΕΠ Κρήτης & Νήσων Αιγαίου, αν και βρισκόμαστε ήδη στον τρίτο χρόνο υλοποίησης του ΕΣΠΑ, με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης το 2013.

Με βάση τα προαναφερόμενα πραγματικά γεγονότα, εγείρονται πολλά ερωτηματικά ως προς τη χρηστή και τη διαφανή διαχείριση των πόρων τόσο του Γ΄ΚΠΣ όσο και του ΕΣΠΑ και τίθενται τα εξής συγκεκριμένα ερωτήματα προς απάντηση:

  1. Ποιο είναι σήμερα το συνολικά διατιθέμενο ποσόν για την Κρήτη, από το ΠΕΠ Κρήτης & Νήσων Αιγαίου ;
  2. Πώς κατανέμεται το ποσόν αυτό κατά κωδικό θεματικής προτεραιότητας;
  3. Τι ποσά από το ΠΕΠ Κρήτης&Νήσων Αιγαίου έχουν εκχωρηθεί από το ΥΠΟΙΟ στην Περιφέρεια Κρήτης/Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή κατά κωδικό θεματικής προτεραιότητας;
  4. Τι ποσά από Τομεακά Προγράμματα έχουν εκχωρηθεί στην Περιφέρεια Κρήτης/Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή κατά κωδικό θεματικής προτεραιότητας;
  5. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα έκδοσης προσκλήσεων από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κρήτης για υποβολή προτάσεων κατά κωδικό θεματικής προτεραιότητας;
  6. Για πόσα εκτελεσμένα έργα και ποιού συνολικά προϋπολογισμού σε επίπεδο Κρήτης κινείται η διαδικασία μεταφοράς τους από το Γ΄ΠΕΠ στο ΠΕΠ Κρήτης & Νήσων Αιγαίου;
  7. Με ποιες διαδικασίες αξιολόγησης θα εντάσσονται τα έργα στο ΠΕΠ Κρήτης &Νήσων Αιγαίου;
  8. Με ποιες διαδικασίες θα διασφαλισθεί η ισόρροπη κατανομή των πόρων μεταξύ των Νομών;
  9. Πόσα έργα, και με ποιο προϋπολογισμό, έχουν ενταχθεί στο ΠΕΠ Κρήτης &Νήσων Αιγαίου , σε επίπεδο Κρήτης;

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

Την ώρα που κάτοικοι της Αττικής θρηνούν στην ολόμαυρη ράχη των απέραντων εκτάσεων που καταστρέφονται από τις πυρκαγιές, βλέποντας ακόμη και τις κατοικίες τους να έχουν παραδοθεί στις φλόγες, σε πολλά επιχειρηματικά γραφεία άρχιζαν σχεδιασμοί για τις επόμ

Την ώρα που κάτοικοι της Αττικής θρηνούν στην ολόμαυρη ράχη των απέραντων εκτάσεων που καταστρέφονται από τις πυρκαγιές, βλέποντας ακόμη και τις κατοικίες τους να έχουν παραδοθεί στις φλόγες, σε πολλά επιχειρηματικά γραφεία άρχιζαν σχεδιασμοί για τις επόμενες μεγάλες μπίζνες στην καμένη γη.

Οι πρώτες εστίες των πυρκαγιών που εξελίχθηκαν δραματικά τα τελευταία 24ωρα εκδηλώθηκαν πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις εργοληπτικής εταιρείας στο Γραμματικό, που έχει αναλάβει την κατασκευή του γνωστού ΧΥΤΑ, ο οποίος έχει προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής. Πρόκειται για εταιρεία θυγατρική μεγάλου ομίλου, με ειδίκευση σε ανάλογα έργα, τα οποία αποδεικνύονται εξαιρετικά επικερδή, καθώς τα προ φόρων κέρδη της στις δύο τελευταίες χρήσεις ξεπερνούν συνολικά τα 30 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τους δημοσιευμένους ισολογισμούς.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης, που ήδη εξετάζονται από τις εισαγγελικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις εμπρησμού, καθώς οι φωτιές εκδηλώθηκαν νυχτερινές ώρες, σε χώρους όπου δεν παρατηρείται ανθρώπινη δραστηριότητα και βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το χώρο του εργοταξίου, που φρουρείται από άνδρες ασφάλειας, λόγω των φόβων για βίαιες αντιδράσεις κατοίκων που αντιτίθενται στην κατασκευή του ΧΥΤΑ.

Οι ίδιες καταγγελίες τοπικών παραγόντων και κατοίκων αναφέρουν ότι η φωτιά εκδηλώθηκε περιμετρικά του εργοταξίου σε μικρή απόσταση και οι άνδρες της ασφάλειας του εργοταξίου δεν έκαναν την παραμικρή προσπάθεια να την αντιμετωπίσουν στα αρχικά της στάδια.

Ουδείς διατυπώνει κατηγορίες, ή έστω υπαινιγμούς εναντίον της εργοληπτικής εταιρείας. Το χρονικό των γεγονότων που προηγήθηκαν των πυρκαγιών στο Γραμματικό ίσως επιτρέπει, όμως, την εξαγωγή ορισμένων συμπερασμάτων. Ειδικότερα, ιδιοκτήτες εκτάσεων στην περιοχή γύρω από το χώρο που θα κατασκευασθεί ο ΧΥΤΑ είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ζητώντας την παύση των έργων, επειδή δεν αποζημιώθηκαν για τις καταπατήσεις, όπως ισχυρίζονται, των ακινήτων τους. Η προσφυγή επρόκειτο να συζητηθεί τον Οκτώβριο, αλλά συζητήθηκε στις 13 Αυγούστου και αναμένεται απόφαση, ενώ στο μεταξύ το υπουργείο Οικονομικών έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες για τον προσδιορισμό του ύψους πιθανών αποζημιώσεων.

Στο μεταξύ, όμως, εκδηλώθηκαν οι καταστροφικές πυρκαγιές που κατέκαψαν τις καταπατημένες, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους, εκτάσεις, αλλά και μεγάλες εκτάσεις στην ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα πολλοί στην κατασκευαστική αγορά να εκτιμούν, ότι ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για την καταβολή χαμηλών αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες, ώστε να απεμπλακεί η κατασκευή του ΧΥΤΑ από τις προσφυγές τους. «Ήταν μια πολύ βολική φωτιά για τους θιασώτες του νέου ΧΥΤΑ στο Γραμματικό», τονίζουν χαρακτηριστικά στελέχη εργοληπτικών εταιρειών.

Χρυσές δουλειές

«Βολικές» για εργοληπτικά συμφέροντα, όμως, είναι εκ του αποτελέσματος συνολικότερα οι πυρκαγιές που έχουν κατακάψει τεράστιες εστίες πρασίνου στη Βόρεια και Βορειοανατολική Αττική, καθώς:

Το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αττικής, που παρουσιάσθηκε την άνοιξη από το ΥΠΕΧΩΔΕ, προβλέπει εντάξεις μεγάλων εκτάσεων της Βορειοανατολικής Αττικής στο σχέδιο πόλης. Το σχέδιο διαπνέεται από? «εποικοδομητική ασάφεια», με αποτέλεσμα να έχει ανοίξει η όρεξη κατασκευαστών που ενδιαφέρονται για πρόσθετη δόμηση στην περιοχή. Η καταστροφή δασικών εκτάσεων, που λόγω του χαρακτηρισμού τους εμπόδιζαν τα σχέδια δόμησης, ενώ συνέβαλαν και στην αύξηση των τιμών της γης, εις βάρος των κατασκευαστικών εταιρειών, εκτιμάται τώρα ότι θα απελευθερώσει από πολλά διοικητικά και οικονομικά βάρη τις μελλοντικές «αναπτυξιακές» δραστηριότητες.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ προωθεί δραστήρια τους διαγωνισμούς για την κατασκευή νέων αυτοκινητοδρόμων στην Αττική, συνολικού μήκους 62,355 χλμ. και προϋπολογισμού 1.658 δισ. ευρώ, που περιλαμβάνουν τη Δυτική Περιφερειακή Υμηττού από τον Ανισόπεδο Κόμβο Κατεχάκη, μέχρι την Παραλιακή Ποσειδώνος και μέσω της σήραγγας του Υμηττού με Μεσόγεια, Σπάτα, Παλλήνη, Αγία Μαρίνα, Λαγονήσι και Λαύριο. Οι αυτοκινητόδρομοι θα κατασκευασθούν με συμβάσεις παραχώρησης και θα στηθούν έξι νέα σημεία είσπραξης διοδίων στην Αττική. Η τεράστια καταστροφή δασικών εκτάσεων στην Αττική, με μια ωμή και κυνική επιχειρηματική οπτική, είναι πολύ βολική για τις μεγάλες εργοληπτικές εταιρείες που θα εμπλακούν στα έργα, αφού μειώνει τις αξίες της γης σε περιοχές όπου θα κατασκευασθούν οι νέοι οδικοί άξονες και διευκολύνει την απόκτησή τους από ισχυρές εταιρείες κατασκευών και real estate, για να αναπτυχθούν «χρυσοφόρες» δραστηριότητες γύρω από τους νέους οδικούς άξονες.

Ανάλογοι υπολογισμοί γίνονται σε σχέση και με άλλα 28,5 χιλιόμετρα αυτοκινητοδρόμων, που θα κατασκευασθούν ως δημόσια έργα, για τους οποίους έχουν δεσμευθεί κοινοτικά κονδύλια ύψους 350 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για έργα που περιλαμβάνουν τις επεκτάσεις της λεωφόρου Κύμης μέχρι την Εθνική Οδό και της Λαυρίου με παράκαμψη του Μαρκόπουλου και του Λαυρίου, τον περιφερειακό άξονας Παιανίας ? Μαρκόπουλου, με παράκαμψη της Παιανίας και Κορωπίου και τη μερική υπογειοποίηση της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Οι πυρκαγιές εξ αντικειμένου ευνοούν όχι μόνο τη φθηνή απαλλοτρίωση ιδιωτικών εκτάσεων, αλλά και την αγορά με χαμηλό κόστος ακινήτων γύρω από τους νέους αυτοκινητόδρομους, όπου θα αναπτυχθούν νέες δραστηριότητες δόμησης και εκμετάλλευσης ακινήτων.

Με μια δόση μαύρου χιούμορ, το οποίο βέβαια δεν μπορούν να εκτιμήσουν οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου, στελέχη του κατασκευαστικού κλάδου αναφέρουν, ότι οι τελευταίες πυρκαγιές περιορίζουν το οξυγόνο, αλλά προσφέρουν αρκετό «οξυγόνο» σε χρυσοφόρες επιχειρηματικές δραστηριότητες, που αναμένονται στο πολύπαθο Λεκανοπέδιο τα επόμενα χρόνια.

Αναδημοσίευση από την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ 10

Η ΝΕΚΡΗ ΣΑΡΚΑ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΙΘΗΚΟΥ "ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ



ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΥΠΟΠΤΗ ΔΡΑΣΗ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ "ΓΡΙΠΠΗ"

Με αφορμή τον επικείμενο εμβολιασμό του μεγαλύτερου μέρους του παγκόσμιου πληθυσμού κρίνεται σκόπιμη η αναφορά στα επιμέρους συστατικά, πάνω στα οποία βασίστηκε η δημιουργία του εμβολίου κατά της Γρίπης Α.

Μία αναφορά που εντέχνως αποκρύβεται κυρίως από τα ελληνικά ΜΜΕ, ώστε να μην αποτελέσει τροχοπέδη στους οικονομικούς σχεδιασμούς των πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών και να μην προκαλέσει φυσικά ένα κλίμα δυσπιστίας και αποστροφής των ανθρώπων, τόσο ως προς τις διαδικασίες δημιουργίας ενός αντιγριπικού εμβολίου, όσο και ως προς τα πραγματικά αποτελέσματα ίασης που μπορεί να επιφέρει ένας τέτοιος εμβολιασμός.

Το νέο αντιγριπικό εμβόλιο, που δημιουργήθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, αφού ακόμα και σήμερα τα ειδικά επιστημονικά επιτελεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αγνοούν πλήρως την βιολογική σύνθεση του ιού, τις ιδιότητες των στελεχών εκείνων που επιφέρουν την μετάλλαξή του, καθώς και τους λόγους που συντέλεσαν στην εμφάνισή του, αποτελείται από ένα συστατικό, το οποίο χαρακτηρίζεται ως "συστατικό κλειδί". Το ανατριχιαστικό αυτό συστατικό είναι η νεκρή σάρκα του πράσινου Αφρικανικού πιθήκου. Η μέθοδος αυτή αποτελεί και την αμερικανική πατέντα με αριθμό 5911998: "Μέθοδος παραγωγής αντιγριπικού εμβολίου από τη κυτταρική μεμβράνη ενός πράσινου Αφρικανικού πιθήκου".

Η όλη διαδικασία παραγωγής του εμβολίου με βάση την κυτταρική μεμβράνη του νεφρού του Αφρικανικού πιθήκου, έχει συνοπτικά ως εξής: "Μετά την απομόνωση του ιού της Γρίπης Α με ειδική επιστημονική μεθοδολογία, ακολουθεί η μόλυνση του πιθήκου με τον ιό, ο οποίος, αφού αρχικά παρουσιάζει τα συμπτώματα της Γρίπης, στη συνέχεια αναπτύσσει αντισώματα για την καταπολέμησή της. Στο τελικό στάδιο επιφέρεται ο θάνατος στους πιθήκους, ώστε τα νοσούντα όργανά τους να αφαιρεθούν και να αποδομηθούν τα ισχυρά αντισώματα, προκειμένου να αρχίσει η δημιουργία του αντιγριπικού εμβολίου.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο και το γεγονός ότι οι άνθρωποι που πρόκειται να εμβολιαστούν θα συμπληρώνουν υποχρεωτικά μία υπεύθυνη δήλωση, δεχόμενοι στην ουσία οι ίδιοι της ευθύνες του εμβολιασμού, όπως και τις τυχόν παρενέργειες που μπορεί να επιφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό, απαλλάσσοντας στην πραγματικότητα από κάθε ευθύνη και υποχρέωση τις φαρμακοβιομηχανίες.

Ένα άλλο ακόμα στοιχείο που δημιουργεί έντονα ερωτηματικά, καθώς και επιφέρει σωρεία αντιδράσεων στην Αμερική - τη χώρα της δημιουργίας του αντιγριπικού εμβολίου - από διάφορες οργανώσεις που κατηγορούν τις φαρμακοβιομηχανίες για την εγκαθίδρυση κλίματος τρομοκρατίας και χειραγώγηση της κοινής γνώμης με άξονα τις οικονομικές απολαβές των πολυεθνικών, είναι ότι σε όλη αυτή τη διαδικασία παραγωγής του αντιγριπικού εμβολίου δεν προΐστατο μόνο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αλλά μία εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων, πασίγνωστη για την ύποπτη δράση τη; σε κύκλους ακτιβιστών στην Αμερική, η DynCorp.


Για τους περισσότερους στην Ελλάδα η εταιρεία αυτή είναι παντελώς άγνωστη. Κι αυτό φυσικά συμβαίνει, γιατί έχει επιτύχει με κάθε τρόπο να κινείται υπογείως και οι ενέργειές της να γίνονται παρασκηνιακά

Η DynCorp αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ιδιωτικούς στρατιωτικούς προμηθευτές της Αμερικανικής Κυβέρνησης. Ανάμεσα στους ισχυρισμούς κάποιων σχετικά με τη δράση της εν λόγω εταιρείας - και λέμε ισχυρισμούς, γιατί όταν εμπλέκονται τέτοιου είδους συμφέροντα οι αποδείξεις αποσύρονται ως ανεπαρκείς - είναι η διακίνηση ανήλικων παιδιών σε κυκλώματα παιδεραστίας στην Βοσνία, η δηλητηρίαση αγροτικών καλλιεργειών στο Εκουαδόρ με εναέριους ψεκασμούς.

Επιπροσθέτως, η DynCorp φέρεται να έχει λάβει τεράστια χρηματικά ποσά από την Αμερικανική Κυβέρνηση για τη φύλαξη των συνόρων Αμερικής - Μεξικού, κοντά στη περιοχή, δηλαδή, που εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα του ιού της Γρίπης Α. Η ίδια πάντα εταιρεία κατέχει αριθμό ρεκόρ πατενταρισμένων μεθόδων που αφορούν μεθόδους καλλιέργειας ιών και δημιουργίας αντίστοιχων εμβολίων.

Ένας από τους κύριους ερευνητές των μεθόδων αυτών είναι ο Dr Robert H. Purcell, ο οποίος αποτελεί και έναν από τους επικεφαλής του Εργαστηρίου Επιδημιολογικών Ασθενειών του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Επιδημιολογικών Ασθενειών, το οποίο, όλως τυχαίων, λειτουργεί κάτω από την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) της Αμερικανικής Κυβέρνησης.

Το δε οξύμωρο έγκειται στο γεγονός ότι η εταιρεία αυτή ιδρύθηκε αρχικά ως Αεροναυπηγική, αλλά με το πέρασμα των χρόνων επεκτάθηκε σε διάφορους τομείς που καμιά σχέση δεν έχουν με τον αρχικό λόγο δημιουργίας της, αποκτώντας σχέσεις με τα ανώτερα στελέχη της Αμερικανικής Κυβέρνησης και αναπτύσσοντας ισχυρούς επαγγελματικούς δεσμούς μαζί τους φέρεται να έχει ευνοηθεί ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια από τους πρόσφατους πολέμους τη; Υπερδύναμης, όπως και από τα ποικίλα ξεσπάσματα επιδημιών των τελευταίων ετών σε όλο τον πλανήτη.

Τα συμπεράσματα δικά σας για την αλήθεια που κρύβεται πάλι καλά κάτω από την παραπληροφόρηση και την τρομοκράτηση.

Ε.Μ.

Πηγή:Στόχος

καπετάν Γιάννης Εμμ.Νομικός